РУТИНСКА ПОБЕДА СРБИЈЕ ЗА МИРАН САН :: Semberija INFO ::

 

РУТИНСКА ПОБЕДА СРБИЈЕ ЗА МИРАН САН


Репрезентација Србије савладала је у Београду Литванију са 4:1 у квалификацијама за Европско првенство.
После дебакла у Украјини, "Орлови" имају разлога за радост.

Истина, победа се очекивала у Београду против, руку на срце, слабије репрезентације, а лагана, рутинска победа на Литванцима може донети мир у национални тим.

Србија је играла смирено, без срљања и јурцања, а после неколико изгледних пропуштених прилика, гости су коначно попустили.

Александар Митровић је у 20. минуту искористио 1 на 1 са противничким голманом и начео госте.

У 34. минуту, поново је нападач Фулама у главној улози, након што је сместио лопту у мрежу на асистенцију Душана Тадића.

Већ у следећем минуту, Србија је водила 3:0.

Коначно је погодио Лука Јовић, и то је постигао најлепши гол на мечу - са ивице казненог простора снажан, неодбрањив ударац.

У другом полувремену је темпо опао, нису превише „орлови" били заинтересовани за напад, али су зато Литванци кренули доста офанзивније, како би поправили утисак.

Прву велику прилику су искористили, у 70. минуту, са беле тачке.

Митровић је играо руком у казненом простору, а са пенала је био сигуран Новиковас.

Коначан резултат поставио је Адем Љајић у зауставном времену, на асистенцију још једног резервисте Александра Катаија.

Србија је могла до убедљивије победе, али чини се да је најважније у овом моменту унети мир у екипу. А да ли се то постигло, након дебакла у Украјини, видећемо у данима који следе.

Украјина је прва на табели Групе Б са 10 бодова из четири утакмице, Луксембург је други са четири бода из четири меча, Србија је трећа са четири бода из три меча, Португалија је на четвртом месту са два бода из две утакмице, док је Литванија последња са једним бодом.

Србија наставља квалификације 7. септембра против Португалије у Београду, а три дана касније следи гостовање Луксембургу.

​РТС