ПРЕМИНУО БРАТИСЛАВ БАТА ОБУЋИНА :: Semberija INFO ::

 

ПРЕМИНУО БРАТИСЛАВ БАТА ОБУЋИНА


Foto
Бивши рукометаш и тренер Братислав Бата Обућина преминуо је у 66. години, саопштио је Рукометни савез Србије.

Рукометом је почео да се бави 1974. године у РК ИМ Раковица са којим је играо прву савезну лигу СФРЈ у сезони 1981/82 и остао је легенда раковичког рукомета.

Пут га је касније одвео у Црвену звезду и Динамо из Панчева.
Крајем осамдесетих одлази у Шпанију гдје је играо за клубове Асобал лиге и Б дивизије, Сиудад Енкантада и Сан Антонио.

Добро ће бити упамћена сезона у којој није промашио седмерац.
Послије играчке каријере, у Сиудад Енкантади је започео тренерску каријеру и са клупе водио први тим екипе из Куенке до половине деведесетих.

По повратку у Србију тренирао је РК Стари град из Београда, а затим је са клупе предводио и многе друге београдске клубове - ЖРК Вождовац, РК Раднички, ОРК Београд, БАСК, РК Обилић.

Био је тренер и у ЖРК Динамо из Панчева, РК Нови Пазар, РК Мокра Гора и РК Рудар из Пљеваља.
Братислав Бата Обућина је био први селектор женске јуниорске репрезентације Србије, коју је предводио на Европском првенству у Турској 2007. године.

Био је дугогодишњи предсједник Заједнице тренера Рукометног савеза Београда, члан Управног одбора Рукометног савеза Београда, као и потпредсједник Управног одбора Заједнице тренера Рукометног савеза Србије.

У Рукометном савезу Србије 2002. године радио је као стручни сарадник задужен за питања тренера и такмичења млађих узрасних категорија.

Иза њега су остали његова животна сапутница, чувена рукометашица Светлана Анастасовска Обућина и седамнаестогодишња кћерка Анђела.

Испраћај за кремацију Братиславу Бати Обућини биће одржан у сутра у 14.15 часова на Новом гробљу у Београду.

 (Независне)