ПРОСИНЕЧКИ: ПОБЈЕДА ОТВАРА ВРАТА ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА :: Semberija INFO ::

 

ПРОСИНЕЧКИ: ПОБЈЕДА ОТВАРА ВРАТА ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА


Селектор фудбалске репрезентације БиХ Роберт Просинечки сматра да би његов тим евентуалном побједом на гостовању код Финске имао велике шансе да се домогне Европског првенства.

– Очекује нас тешка утакмица и може бити кључна у овим квалификацијама. Зато би нам побједа много значила. Очекујемо добар меч и надамо се позитивном резултату. Знамо сви добро да је ово тешка група са Италијом која је пропустила Свјетско првенство и која је фаворит. Између Грчке, Финске и нас се тражи други путник. Нама је најважнија сутрашња утакмица и фокус припрема је на њој. Био сам велики оптимиста и прије почетка квалификација јер БиХ има добру репрезентацију која може отићи на велико такмичење. Сада ћемо да видимо са којег мјеста- истакао је Просинечки у Финској за званични сајт савеза.
Селектор БИХ цијени сутрашњег противника:
 
 
– Знамо да је Финска добра екипа. Знамо све о њима. Гледали смо посљедње утакмице. У Лиги нација су били одлични. Одиграли добру утакмицу против Италије. Знамо да су добри, али вјерујемо да ћемо сутра бити на нивоу и остварити жељени резултат. Наравно да то неће бити лако. Уопће не потцјењујемо Финску јер то је одлична репрезентација-додао је Просинечки.

Един Џеко сматра да су пред бх. тимом важне утакмице:

-Није ово најбољи термин јер је крај сезоне. Међутим, како је нама тако је и противнику. Ми смо се добро припремили јер нам предстоје двије веома битне утакмице, нарочито сутрашња. Знамо шта нам побједа може донијети и зато још увијек не размишљамо о одмору. Знамо да је Финска земља у којој се више цијени хокеј него фудбал, али то се у неколико посљедњих година промијенило. Пратили смо утакмице Финске у Лиги нација. То је тврда екипа која не прима пуно голова и неће бити лако. Важно је да ми будемо компактни и да добро стојимо на терену. У фудбалу се може кроз једну шансу ријешити утакмица. Надам се да ће сутра резултат ићи у нашу корист.- рекао је Џеко.

Меч Финска-Босна и Херцеговина на програму је данас у 18:00 часова.

​Српска инфо