УСПЈЕШАН НАСТУП ЏУДИСТА ПАНТЕРА :: Semberija INFO ::

 

УСПЈЕШАН НАСТУП ЏУДИСТА ПАНТЕРА


У суботу за нама Бијељина је била домаћин Првенства Босне и Херцеговине у џудоу за сениоре и полетарце.Џудо клуб „Пантер“ из Бијељине добио је част да буде технички организатор првенства. Резултат је ово угледа који су спортски радници и такмичари Џудо клуба „Пантер“ својим радом и оствареним успјесима изградили у Џудо савезу БиХ.

Такмичење је отворио предсједник Скупштине Града Бијељина, Александар Ђурђевић. Он је бројним гостима пожелио добродошлицу у Бијељину и истакао посвећеност градске Скупштине развоју спорта у нашем граду.Присутнима су се обратили предсједник Џудо савеза БиХ Бранислав Црногорац, предсједник Џудо савеза РС Огњен Павловић, предсјед
ник Олимпијског комитета БиХ Миланко Мучибабић и предсједник Џудо клуба „Пантер“ Бијељина, Огњен Ђука.


Сениорско првенство је било квалификационо за улазак у репрензетацију БиХ и наступе на шампионатима Балкана и Европе. Троје џудиста Џудо клуба „Пантер“ су изборили пласмане за даља такмичења у Европи: Никола Срећковић (категорија преко 100 кг – сребрена медаља), Павле Васић(до 90 кг – сребрена медаља), Милкица Ђурић(до 48 кг – сребрена медаља) иМилица Ђурић(до 48 кг – бронзана медаља)

Полетарци и полетарке судругу годину за редом,у свеукупном пласману освојили пехар за прво мјесто и још једном показали да су најбољи у Босни и Херцеговини и Републици Српској. Међу најбољима се истакао Марко Ристић који је постао шампион БиХ у категорији до 42кг.

-Користимо прилику да се захвалимо Граду Бијељина на подршци и генералном покровитељству такмичења, као и Џудо савезу БиХ и РС на указаном повјерењу. Честитамо свим освајачима медаља и свим такмичарима који су учествовали на првенственом турниру - још једном сте нас учинили поносним и срећним.Овом приликом се захваљујемо родитељима и члановима клуба који су помогли у организацији такмичења, без којих сигурно неби свебило организовано на оваковисоком нивоу“, дио је саопштења из Џудо клуба „Пантер“.