СВИМ СРЦЕМ СМО УЗ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ, СЛИЈЕДЕ КЉУЧНИ МЕЧЕВИ :: Semberija INFO ::

 

СВИМ СРЦЕМ СМО УЗ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ, СЛИЈЕДЕ КЉУЧНИ МЕЧЕВИ


Foto: Kamp Prijateljstva 2019/PROMO
Некада заједно на терену, а сада поново један крај другог и ван њега. Велико пријатељство које су Саша Илић и Данко Лазовић изградили играјући заједно у Партизану и репрезентацији, наставља се и сада када су окончали богате каријере.
 
Илић и Лазовић гости су турнира Куп пријатељства европских клубова који се ових дана игра на Златибору и са уживањем прате утакмице најбољих екипа до 18 година са простора бивше Југославије а признају да и даље детаљно прате свој клуб али и репрезентацију Србије.
 
Репрезентацији Србије предстоје дуели са Украјином и Литванијом у квалификацијама за Европско првенство. Обојица су оптимисти:
 
– То су изузетно битне утакмице за наш национални тим, али ја имам велико повјерење у нашу репрезентацију. Имамо велике шансе да направимо добар резултат, свим срцем смо уз њих – рекао је Илић.
 
Сличног мишљења је и Лазовић:
 
– Ово су круцијална два меча. Мислим да се налазимо у одличном моменту, сви наши репрезентативци играју стандардно у својим клубовима и у доброј су форми. Понављам, утакмице са Украјином и Литванијом су веома важне, јер ако освојимо шест бодова практично смо осигурали пласман на Европско првенство – рекао је Лазовић.
 
Ова два фудбалера истичу да су са задовољством посјетили камп на Златибору.
 
– Нисам први пут гост на Купу пријатељства. Са пријатељима сам дошао да испратим овај врло занимљив турнир и уједно да се видим са тренерима неких екипа које учествују са којима сам играо и дружио се, а које дуго нисам видео. Искрено се надам да ће овај турнир наставити да се одржава и у годинама које долазе. Овде заиста има доста квалитетних младих играча, а са друге стране ово је одлична прилика за ту децу, али и нас страрије, да се дружимо. Све у свему, дивно искуство за мене – рекао је Илић, а на његову причу надовезао се Лазовић.
 
На питање какве успомене га вежу за први сусрет са Данком Лазовићем, Илић као из топа одговара:
 
– Ма, никакве – насмејао се Илић, погледао у правцу Лазовића и потом додао:
 
– Шалим се, наравно. Данко и ја се познајемо доста дуго. Ја сам га заиста лијепо прихватио као шест година старији саиграч. У то време био сам стандардни првотимац Партитзана, а он је дошао као један од најмлађих. Од тада траје наше пријатељство и трајаће до краја живота – истиче Илић.
 
– Успомене са Сашом су бројне, заиста их има много.  Шта рећи о Саши Илићу, он је фудбалски геније, сјајан човек. Нажалост више га нећемо гледати на терену, али се надам да ће остати у фудбалу и у Партизану, јер Партизан без њега није Партизан – рекао је Лазовић.
 
Српска инфо