ФИНАЛЕ КУПА РС: РАДНИК ОДБРАНИО НАСЛОВ НАЈБОЉЕГ :: Semberija INFO ::

 

ФИНАЛЕ КУПА РС: РАДНИК ОДБРАНИО НАСЛОВ НАЈБОЉЕГ


Фудбалери Радника су побједници Купа Републике Српске за сезону 2018/19, а у финалу су са 3:1 савладали Крупу.
Већ у 10. минуту Бијељнци су повели, направили су лијепу акцију Ирфан Хаџић је у шеснаестерцу упослио Павла Сушића који је са десне стране убацио лопту петерац, а искусном Велибору Ђурићу није било тешко да је убаци у празну мрежу.

Пет минута касније Никола Мандић је прошао по десној страни и асистирао за Синишу Бабића који је послао лопту у мрежу за 1:1.

У 34. минуту спорни тренутак – Хаџић је у шеснаестерцу имао контакт са голманом Јованом Кутићем и Јосипом Микетеком, пао је, а судија Лука Билбија из Приједора је сматрао да није било прекршаја за казнени ударац.
Бранилац трофеја је до нове предности стигао у 38. минуту када је поново асистент био Сушић који је са десне стране пронашао Владимира Брадоњића, овај је смирио лопту и послао је у доњи десни угао.

У наставку сусрета оба тима су имала по неколико шанси, а одлучујући моменат ае десио у 82. минуту када је Брадоњић послије асистенције Алема Мерајића са лијеве стране својим другим голом поставио коначних 3:1.
На тај начин Радник је одбранио наслов најбољег из прошле сезоне, а стигао до седмог трофеја у Купу Републике Српске, одноано четвртог узастопно.

За екипу Крупе, која је и прошле године била у финалу, ово је трећи пут да губи битку за трофеј.