К.К. УНСУ: ИВАН КНЕЖЕВИЋ БРОНЗАНИ У ВЕНЕЦИЈИ - WКФ СВЈЕТСКА КАРАТЕ 1 ЛИГА ЗА МЛАДЕ ВЕНЕЦИЈА 2021 :: Semberija INFO ::

 

К.К. УНСУ: ИВАН КНЕЖЕВИЋ БРОНЗАНИ У ВЕНЕЦИЈИ - WКФ СВЈЕТСКА КАРАТЕ 1 ЛИГА ЗА МЛАДЕ ВЕНЕЦИЈА 2021


Протеклих неколико дана у Венецији (Лидо ди Јесолло) одржана је WКФ Свјетска карате 1 лига за младе, која је окупила 2430 такмичара у мушкој и женској конкуренцији, преко 500 клубова из 54 земље свијета коју ћемо сигурно памтити по великом успјеху.
 
 
Наш клуб је представљало шесторо спортиста у мушкој и женској конкуренцији.

У мушкој конкуренцији наступали су Трипуновић Вукашин и Иван Кнежевић у категорији У14 (-40) и мало је хвалило да се обојица наших такмичара нађу на побједничком постољу. На крају Иван Кнежевић се кроз репасаж одличним побједама над представницима Италије (2:1), Француске (3:0) и Украјине (6:2) окитио бронзаном медаљом. У редовном колу Кнежевић је  побједио представника Њемачке (2:0) након чега је поражен од представника Украјине (0:2) који му је уласком у финале обезбједио репасаж, односно борбу за бронзану медаљу.
 

Након бриљантног отварања такмичења и побједе од 7:2 над представником Белгије, Вукашин Трипуновић други наш представник у наведеној категорији је поражен од украјинског такмичара, који је на крају и освојио златну медаљу, што је нашем такмичару обезбједило репасаж. Трипуновић је био успјешнији у првом и другом колу репасажа  резултатима 2:0 и 7:2 над представницима Италије и Украјине. У полуфиналном мечу рапасажа сумњивом судијском одлуком да се при истеку времена представнику Француске додјели поен, те побједа на предност првог поена иако непоражен на поене (2:2) Трипуновић се морао задовољити седмим мјестом, што је свакако велики успјех имајући у виду о каквом нивоу такмичења се ради.
 

Што се тиче наступа у женској конкуренцији све три наше такмичарке наступиле су у категорији У14 (-47). Трифковић Марија је поражена у првом колу, док су Гавриловић Марија и Вујић Миа Милица заустављене у другом и трећем колу. Треба напоменути да је Гавриловићева при резултату (5:0) против одличне украјинке неправедно дисквалификована одлуком судија.

У јуниорској мушкој конкуренцији Радан Урош након побједе у првом колу над представником Италије, губи од белгијског представника на предност првог поена при резултату 2:2. Очекивали смо више али један тренутак пада концетрације удаљио нас је од жељене и реалне борбе за медаље. Подсјећамо да је прије двије године Радан био вицепрвак ове Свјетске лиге у Умагу у кадетској конкуренцији.

На крају, када сведемо утиске и учинак освојена бронзана медаља, један пласман на седмо мјесто на такмичењу које је највишег свјетског нивоа за категорије У14, можемо рећи да смо презадовљни наступима наших такмичара, прије свега бронзаном медаљом која, иако бронзана за нас сија као злато.
 
Такмичаре нашег клуба водио је тренер Горан Ивковић који је искористио прилику и на тренерском семинару у организацији Свјетске карате Федерације (WКФ) положио за први степен акредитованог WКФ тренера, што је још један показатељ нашег озбиљног рада и амбиција у будућности.

Такође морамо истаћи да смо и овај пут остали без одговора за било какву помоћ у реализацији одласка у Венецију, иако смо раније имали усмено обећање да иста неће изостати. По ко зна који пут ове године на нашу молбу градској администрацији, односно кабинету Градоначелника да се помогну наступи на међународној сцени ускраћени смо за писмени одговор, а камо ли и саму помоћ.

Прес служба КК "УНСУ"