ШАХОВСКИ КЛУБ „ДВОРОВИ“: ЗЛАТО И СРЕБРО :: Semberija INFO ::

 

ШАХОВСКИ КЛУБ „ДВОРОВИ“: ЗЛАТО И СРЕБРО


Чланови Шаховског клуба „Дворови“ и школе шаха „Велика рокада“ из Дворова освојили су једну златну и једну сребрну медаљу на 20. Кадетском и омладинском првенству Босне и Херцеговине у шаху одржаном у Дворовима. На овом такмичењу учествовало је укупно 117 дјечака и дјевојчица из различитих регија Босне и Херцеговине, распоређених у шест категорија, старосних група. Технички организатор турнија био је Шаховски клуб „Светозар Глигорић“ из Бијељине.
 
За Шаховски клуб „Дворови“ наступило је укупно девет такмичара и то:
Јелена Томић, Слађана Лукић, Марија Ивановић, Александра Наранчић, Марија Остојић, Милан Ивановић, Филип Мајкић, Александар Гојковић и Предраг Савић.
 
На 20. Кадетском и омладинском првенству Босне и Херцеговине у шаху, чланови Шаховског клуба ,,Дворови'' освојили су двије медаље - једну златну и једну сребрну. У конкуренцији кадеткиња до 8 година Марија Ивановић освојила је прво мјесто и златну медаљу. У конкуренцији кадеткиња до 18 година Јелена Томић освојила је друго мјесто и сребрну медању. Марија Ивановић и Јелена Томић стекле су право наступа на Кадетским и омладинским првенствима Европе и свијета и шаху, које ће ове године бити у Словачкој и Индији.
 
Шампионима су уручени пехари, медаље, дипломе и шаховске књиге, док су вицешампиони и трећепласирани добили медаље и дипломе. Награде је уручио начелник за Одјељења за друштвене дјелатности у Градској управи Бијељина Самер Ел Чек.
 
-За одличан успјех наших такмичара заслужни су сами играчи Шаховског клуба, као и Управа клуба на челу са предсједником професором Радомиром Нилолићем, као и шефом стручноф штаба протом Миланом Ивановићем'', нагласио је секретар ШК „Дворови“ Јован Ивановић.