Шаховски клуб „Свети Георгије“ на 26. Купу Републике Српске остварио одличне резултате :: Semberija INFO ::

 

Шаховски клуб „Свети Георгије“ на 26. Купу Републике Српске остварио одличне резултате


Шаховски клуб „Свети Георгије“, на 26. Купу Републике Српске у шаху који је одржан у периоду од 5. до 7. новембра у Дворовима (Хотел Свети Стефан), остварио је одличне резултате освојивши двије сребрне медаље.

Кадетска екипа (категорија до 14 година) у саставу Мирко Шајин, Дарко Јовановић, Вук Солаковић и Теона Дукић, те замјене Павле Секулић и Давид Перић, освојила је у узбудљивој завршници друго мјесто и сребрну медаљу. Недостајао је један меч поен да кадети одбране златну медаљу и шампионску титулу од прошле године. Овај клуб се редовно, од почетка такмичи са младим шахистима искључиво из своје школе шаха, без појачања из других клубова и градова, што је ријеткост међу онима који остварују врхунске резултате.

Сениори су се такмичили у фестивалској групи у саставу Роберт Тонковић, Тихомир Фонтан, Јагош Радуловић, Горан Јакимовски, Бранко Бјелица и Синиша Елез, те су такође освојили друго мјесто.



Клуб "Свети Георгије" је учествовао на овом турниру и са трећом екипом у конкуренцији омладинаца до 20 година у саставу Марко Николић, Марко Зекановић, Марија Зекановић, Марина Зекановић, Никола Јововић и Матеј Бабић и остварио запажен наступ као убједљиво најмађа екипа у тој конкуренцији.

У наредном периоду у плану је омасовљење школе шаха овог Клуба.
 

Секретар ШК „СВЕТИ ГЕОРГИЈЕ“
Роберт Тонковић