ЛУКА ВУКОВИЋ НА СВЈЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ У КАРАТЕУ :: Semberija INFO ::

 

ЛУКА ВУКОВИЋ НА СВЈЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ У КАРАТЕУ


У периоду од 16. до 21. новембра ове године у Дубаију ће се одржати Свјетско сениорско првенство у каратеу. Један Бијељинац ће имати част да учествује на престижној свјетској смотри каратиста. Ради се о Луки Вуковићу који ће у саставу репрезентације Србије наступити у појединацној конкуренцији у категорији +84 кг! Лукин успјех је тим већи ако се зна да према пропозицијама првенства у свакој категорији само један кандидат може представљати своју земљу!



Треба напоменути да је Лука у периоду 15-17. октобар 2021. године учествовао на Првенству Балкана за дјецу, ветеране и сениоре у Поречу. Својим залагањем и беспријекорним наступом Лука Вуковић је дао пуни допринос репрезентацији Србије да освоји златну медаљу у екипној конкуренцији.

Лука је турнир завршио без изгубљеног меча и изгубљеног поена против веома квалитетних противника.
У генералном пласману најуспешнија је била репрезентација Србије са освојеном 21 златном, 17 сребрених и 29 бронзаних медаља. На другом мјесту је репрезентација Босне и Херцеговине са 17 златних медаља, 20 сребрених и 43 бронзане, док је на трећем мјесту репрезентација Црне Горе са освојених 13 златних, 15 сребрених и 18 бронзаних медаља.

Семберија инфо - И. Гутић