КАКВА ДРАМА НА “ЕНФИЛДУ” ЛИВЕРПУЛ НАПРАВИО ЧУДО :: Semberija INFO ::

 

КАКВА ДРАМА НА “ЕНФИЛДУ” ЛИВЕРПУЛ НАПРАВИО ЧУДО


FOTO: PETER POWELL/EPA
Фудбалери Ливерпула направили су велико чудо које их је одвело у финале Лиге шампиона. Након пораза на “Ноу Кампу” изабраници Јиргена Клопа вечерас су на свом “Енфилду” славили побједу са 4:0 и са укупном побједом 4:3 изборили пласман у финале најквалитетнијег европског такмичења.

Ливерпул је повео поготком Оригија у седмом минуту.  Хендерсон је утрчао у казнени, соло акција окончана је одбитком до нападача Белгије који је лако спровео лопту у мрежу након одбране Тер Штегена.

Вијналдум је у 46. минуту замијенио Робертсона, а ово је био кључни тренутка.  Услиједила је минијатура Вајналдума који је прво поготком у 54. минуту наговијестио чудо, а одличном рекацијом након убацивања са десне стране погодио мрежу.  Двије минуте касније исти играч постиже свој други поготак за 3:0, овај пута главом након центаршута са лијеве стране, а ово је био резутат који је домаћем тиму доносио продужетке.

Није се Ливерпул овдје изауставио, а до четвртог гола стигао је након лукавог ударца из угла.

Корнер је извео Александер Арнолд, послао лопту по земљи у петерац када је читава одбрана Барселоне чекала и мислила да ће се тек намјештати да изведе исти, а он је видио саиграча самог! Све је регуларно, Барсини играчи су заспали, а погодак је постигао Ориги у 79.минту.

Какву је подршку имао Ливерпул тешко је описати ријечима, а химну клуба играчи су на крају отпјевали заједно са навијачима.

Ливерпул ће у великом финалу у Мадриду 1. јуна играти против бољег из дуела Тотенхем – Ајакс, а екипа српског аса Душана Тадића после победе од 1:0 у Лондону игра реванш у сриједу од 21 сат на стадиону “Јохан Кројф” у Амстердаму.
 
Након вечерашњег меча јасно је колико је велика побједа била она коју је остварила Црвена звезда, против, испоставило се вечерас, финалисте Лиге шампиона.

Српска инфо