Велика побједа "Змајева" у борби за бараж :: Semberija INFO ::

 

Велика побједа "Змајева" у борби за бараж


САРАЈЕВО/АСТАНА - Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине у Астани је јуче побиједила Казахстан са 2:0 (1:0) у седмом колу квалификација за Свјетско првенство 2022. године у Катару. Стријелац оба поготка био је Смаил Превљак у 25. и 66. минути.

Након три ремија и једног пораза фудбалери БиХ изборили су прву побједу у овом циклусу квалификација, којом су тренутно избили на другу позицију у Д-групи, и тако знатно повећали шансе да у преостала три сусрета изборе наступ у баражу.

Казахстанци су агресивно отворили сусрет, али су се изабраници селектора Ивајла Петева брзо ослободили притиска и  преузели иницјативу.

Прву прилика за БиХ имао је Стевановић, који је  након убачаја покушао погодити главом, али Покатилов брани. До средине првог дијела бх. тим је више држао лопту у свом посједу. Након неколико полу-прилика Джеке, услиједио је  водећи погодак Превљака, који је убачену лопту од Ставановића сјајним шутем главом послао у мрежу домаћина.

Иако је бх. екипа задржала иницијативу и била је бољи противник резултат се није мијењао до краја првог дијела.

Доминацију на терену бх. ногометаши су наставили и у другом полувремену. Након неколико  пропуштених прилика, водство је повећао Превљак својим другим поготком у 66. минути. Нападач белгијског Еупена избио је сам пред голмана домаћих, те га је без проблема савладао за 2:0.

До краја сусрета Џеко је два пута био у доброј прилици да повећа предност, али су оба покушаја завршила безуспјешно, једном је погодио пречку, а други пут стативу.

Наредни сусрет фудбалери БиХ играју у уторак, 12. октобра у гостима против Украјине. Након тог сусрета  "Змајевима" преостају још два  домаћа дуела до краја квалификација - 13. новембра против Финске и 16. новембра против Украјине.

У Д-групи водећа је Француска са 12 бодова, друга је БиХ са шест, слиједе Украјина и Финска са по пет, док је Казахстан посљедњи са три бода.

Табела Д-групе:

1. Француска   6 3 3 0 8:3 12

2. БиХ              5 1 3 1 7:6  6

3. Украјина       5 0 5 0 6:6  5

4. Финска          4 1 2 1 4:5  5

5. Казахстан    6 0 3 3 5:9 3


ФЕНА / НЕЗАВИСНЕ