СВУДА ГРМИ ОКОЛО...ДЕЛИРИЈУМ НА "МАРАКАНИ", "ДЕЛИЈЕ" У ТРАНСУ! ЗВЕЗДА ОВЕРИЛА ТИТУЛУ ШАМПИОНА СРБИЈЕ! :: Semberija INFO ::

 

СВУДА ГРМИ ОКОЛО...ДЕЛИРИЈУМ НА "МАРАКАНИ", "ДЕЛИЈЕ" У ТРАНСУ! ЗВЕЗДА ОВЕРИЛА ТИТУЛУ ШАМПИОНА СРБИЈЕ!


Два кола пре краја Суперлиге Црвена звезда је обезбедила титулу шампиона Србије након што је после много мучења на "Маракани" победила Младости из Лучана са 1:0

Ово је  29. шампионски трофеј за црвено-беле званично, мада су у Љутице Богдана већ пришили 30. звездицу и пре него што је Комисија ФСС-а призна титулу из 1946. године.

Нису црвено-белио бриљирали, мучили су се током целе утакмице, Младост је била чак и опаснији ривал, Бен је промашио пенал, па су потом остали са 10 играча, јер је Гобељић добио други жути картон. Али када је тешко - Милан Павков, нападач је у  82. минуту донео победу и оверио титулу.

Младост је била опаснија током првих 45 минута утакмице и има за чим да жали. Имали су гости на Маракани неколико одличних шанси углавом преко Бојића, који је прокоцкао зицер у 23. минуту меча. Потом му је Борјан зауставио један шут, па је претио и Радивојевић. С друге стране, домаћин је био безопасан поред једне солидне прилике Јовељића на старту утакмице.

Црвено-бели су добили поклон у 66. минуту. Оборен је Павков у петерцу Младости. Бен је шутирао, али га је прочитао голман гостију Росић и обранио шут.

Само два минута касније Звезда је остала са 10 играча, јер је Гобељић због симулирања добио други жути картон.
Али, када је тешко, зна се - Милан Павков. Горостасни нападач је у 82. минуту пробио бедем гостију, донео победу и оверио титулу.