ЈУНИОРИ ЗВИЈЕЗДЕ 09 СУТРА ИГРАЈУ ЕВРОПСКУ УТАКМИЦУ! :: Semberija INFO ::

 

ЈУНИОРИ ЗВИЈЕЗДЕ 09 СУТРА ИГРАЈУ ЕВРОПСКУ УТАКМИЦУ!


Након освојене Премијер лиге БиХ за јуниоре, фудбалери Звијезде 09 сутра ће исписати историју. Као шампиони БиХ сутра ће у оквиру европске Лиге шампиона за младе одмјерити снаге са екипом Трабзонспора, јуниорским прваком турске фудбалске лиге. 

-Ова утакмица је огромна сатисфакција за све нас у клубу. Долази као шлаг на торту свих наших досадашњих ангажмана са овом младом екипом. Пред ову утакмицу имали смо специфичну ситуацију у којој трају првенства у којима учествују наши сениори и јуниори с тим да 95% састава наше сениорске екипе чине момци који су освојили прошлу сезону Премијер лиге БиХ и који ће наступати на сутрашњој утакмици“, рекао је тренер првог тима ФК „Звијезда 09“ Златко Крмпотић.

Обзиром на околности, предсједник ФК „Звијезда 09“ Борис Станишић одлучио је да за кормилом младе семберске екипе током њених европских утакмица буде Златко Крмпотић, тренутни тренер првог тима ФК „Звијезда 09“ који је прошле године водио јуниорску екипу Звијезде 09 до титуле шампиона Босне и Херцеговине. У току припрема за меч са Трабзонспором, подршку су му пружали Младен Обрановић, координатор омладинске школе ФК „Звијезда 09“, Саша Крсмановић, тренер голмана и Душан Рашовић, тренер јуниорског састава ФК „Звијезда 09“ у овој сезони.

-Сутрашња утакмица ће сигурно бити велико искуство како за наше младе фудбалере тако и за стручни штаб и све људе у клубу. Упознаће се са нечим што нису имали прилику до сада упознати, да се такмиче на међународном нивоу, са клубовима који су већег рејтинга у односу на нас, који су боље организованији, који улажу више средстава у развој младих фудбалера“, рекао је Душан Рашовић, тренер Звијездиних јуниора.

Капитен јуниора ФК „Звијезда 09“ у првој европској утакмици овог младог клуба биће Андрија Јањић.
 
-Сутра нас очекује тешка утакмица. Момци из Трабзона нису тек тако постали прваци Турске. Међутим, нама је најбитније како ћемо ми играти. Што се нас тиче, сваки фудбалер Звијезде који сутра истрчи на терен даће свој максимум“, рекао је капитен Јањић.

Утакмица се игра на Градском стадиону у Угљевику са почетком у 15 часова.


Семберија инфо - И. Гутић