Шоу Луке Јовића и параде Трапа спасиле Ајнтрахт, Лаказет "растерао" Слепе мишеве! :: Semberija INFO ::

 

Шоу Луке Јовића и параде Трапа спасиле Ајнтрахт, Лаказет "растерао" Слепе мишеве!


У првим мечевима полуфинала Лиге Европе, фудбалери Ајнтрата одиграли су нерешено, 1:1 са Челсијем, уз сјајан гол српског интернационалца Луке Јовића, док је Арсенал са 3:1 славио против Валенсије, уз два гола Лаказета.
 
Најпријатније изненађење Лиге Европе, екипа Ајнтрахта из Франкфурта имала је прилику да уз помоћ српских интернационалаца оствари нови велики резултат. У прилог им је ишао и домаћи терен на којем, ношени снажном подршком навијача могу да победе скоро сваког, што су ове сезоне у више наврата и доказали.
 
Очи великог броја навијача, али и скаута, биле су упрте у младог двадесетједногодишњег српског нападача Луку Јовића који је ове године постигао 25 голова и 7 асистенција у свим такмичењима и имали су шта да виде.
 
Челси је запретио на почетку сусрета, имао теренску иницијативу, али је са друге стране српски трио Костић, Гаћиновић и Јовић одлично функционисао. Тако је лопту у 23. минуту, на средини терена добио Лука Јовић. Српски интернационалац је пребацио до Филипа Костића који је прошао по левој страни, центрирао у средину шеснаестерца, а на правом месту је био поново Јовић који је главом затресао мрежу противника за свој 26 гол у сезони.
 
До краја полувремена, Да Коста и Костић обавили су јако добар посао за домаћи тим јер су потпуно зауставили продоре Плаваца по боковима. Ипак, имао је Челси велику прилику да изједначи. Лофтус Чик је одлично прошао по левој страни у 43. минуту, шутирао са ивице шеснаестерца, али лопта пролази тик поред гола голмана Трапа.
 
Прилика Лофтуса Чика није била довољно упозорења за Јовића и његове саиграче. У новом нападу, Вилијан је прво са десне стране извео корнер. Лопта је стигла до Лофтуса Чика, он додаје лопту до Педра кој погађа за изједначење.
 
У наставку, Челси је наставио са много бољом игром. Имали су потпуну инцијативу, и контролу лопте, док се са друге стране Ајнтрахт повукао. Одличну прилику да поведе, и тако постане први тим који је повео у Лиги Европе на терену у Франкфурту ове сезоне, тим Маурисија Сарија имао је у 52. минуту када је Педро шутирао изнад пречке.
 
Слична ситуација виђена је и два минута касније када је Лофтус-Чик додао до Вилијана, овај је мало закомпликовао, али је успео да се намести и шутира. Упутио је ударац по земљи, који је Трап лако одбранио.
 
Иницијатива гостију наставила се и у наставку, а Давид Луиз погађа пречку у 59. минуту. Дуго Ајнтрахт није могао да дође со своје игре. Ипак, имали су доста среће у 65. минуту када је Хинтерегер у казненом простору оборио Жируа, али без најстроже казне.
 
Ипак, последњих петнаестак минута, Ајнтрахт је успео да се ослободи притиска и нападне ривала. Утакмица се поново отворила, али без промене резултата. Тако ће после ремија у Франкфурту све морати да се решава у Лондону.