СРЂАН ФУНДУП ПОБЈЕДНИК ТЕНИСКОГ ТУРНИРА „ЛОПАРЕ ОПЕН 2021“ :: Semberija INFO ::

 

СРЂАН ФУНДУП ПОБЈЕДНИК ТЕНИСКОГ ТУРНИРА „ЛОПАРЕ ОПЕН 2021“


На тениском турниру „Лопаре опен 2021“, који је трајао три дана, наступило је 30 такмичара из Србије, Хрватске и БиХ.
На турниру, који је одржан на тениском терену „Гаврић“ титулу побједника однио је Срђан Фундуп из Фоче који је у финалном мечу побиједио Матију Тешића из Лознице резултатом 2:1 у сетовима (3:6, 6:2, 6:4).
Фундупу је ово пети наступ на турниру у Лопарама, а претходне двије године је поражен у финалним мечевима.


 
Он је навео да је то био разлог што је био мало депресиван пред финале, али да је ипак задовољан приказаном игром.
„На крају сам уз велику борбу и велику жељу успио побиједити“, рекао је Фундуп, који је тренер у тениској школи у Фочи.
Матија Тешић је рекао да је финални меч био исцрпљујући и да је добро играо.
Честитам
 
противнику који је пружио најквалитетнију могућу игру. Меч је трајао два и по сата и мислим да нисмо могли дуже“, изјавио је Тешић.
„Општина Лопаре је ове године учествовала у финансирању и организацији турнира који је итекако значајан за спортски живот на подручју наше локалне заједнице“, рекао је одборник у Скупштини општине Лопаре Желимир Нешковић.


 
Он је похвалио организацију такмичења и истакао велики труд и залагање Драгише Гаврића који, према његовим ријечима, покушава да одржи тениски спорт на Мајевици.
„Радићемо на томе заједничким снагама да се, уз помоћ општинске управе, на теренима Гаврић у идућој години организује школе тениса и да турнир постане масовнији и на вишем нивоу“, нагласио је Нешковић.
Организатор турнира Драгиша Гаврић је саопштио да су за јубиларни десети по реду турнир уручени пехари и новчане награде побједнику и другопласираном.
„Пехари су додијељени и двојици полуфиналиста, а општина Лопаре је помогла организацију турнира, на коме су наступили тениски тренери, бивши играчи и рекреативци, са 500 КМ“, додао је Гаврић.