ДУШАН ТАДИЋ И АЈАКС НА КОРАК ДО ФИНАЛА ЛИГЕ ШАМПИОНА ВАН ДЕР БЕК ДОНИО ПОБЈЕДУ ХОЛАНЂАНИМА У ЛОНДОНУ :: Semberija INFO ::

 

ДУШАН ТАДИЋ И АЈАКС НА КОРАК ДО ФИНАЛА ЛИГЕ ШАМПИОНА ВАН ДЕР БЕК ДОНИО ПОБЈЕДУ ХОЛАНЂАНИМА У ЛОНДОНУ


FOTO:WILL OLIVER/EPA
Ајакс и даље живи свој сан! Након елиминације Реал Мадрида и Јувентуса “вртић” Ерика ден Хага на добром је путу да елиминише и Тотехем. Ајакс је у првом мечу у Лондону славио побједу са 1:0 у првом полуфиналном мечу Лиге шампиона.
Тренутак одлуке догодио се у 15. минуту када је Ван дер Бек затресао мрежу домаћег састава.
 
Холандски тим је био веома мотивисан од старта меча против “пјеваца”, те је од старта кренуо да ствара опасност пред голом ривала и само се постављало питање када ће се затрести мрежа. То се догодило у поменутом 15. минуту, када је Ван де Бек, послије гола Јувентусу, затресао мрежу и Тотенхема.
 
И после тог поготка Ајакс је наставио да стеже обруч око гола енглеске екипе, после чега је било јасно да им је стало да што пре реше питање побједника. Српски репрезентативац Душан Тадић је покушао да искористи минимални простор да створи проблем ривалу, што је успевао луцидним додавањима.
 
Управо је после његовог паса средином првог полувремена Ван де Бек имао сјајну шансу да дуплира предност, али је овог апута голман Лорис изашао као побједник.
 
Није Тотенхем успео никако да угрози “копљанике”, очигледно је било немогуће заменити Кејна и Сона, јер Љоренте није успио да ни у једној ситуацији стекне предност над противницима.
 
А као да кадровска ситуација није већ била довољно лоша за изабранике Маурисија Покетина, већ је уследио нови проблем. Јан Вертонген је после судара са Тобијем Алдервејрелдом доживео тешку повреду носа и морао је да изађе из игре.
У првом полувремену Тотенхем није успео да угрози Тадића и саиграче, међутим то се барем мало промијенило у наставку. “Пијевци” су заиграли ангажованије, одбрана Ајакса је имала много више посла, али је остала несавладана, што је омогућило гостима да се радују и да направе велики корак ка финалу!
 
Могла је предност “копљаника” пред реванш да буде и много већа, само да су у завршници гости имали мало више среће. То се посебно односи на ситуацију из 78. минута, када је Душан Тадић поделио одличну асистенцију Нересу, али се Бразилцу испречила статива. Међутим, ни то није умањило славље холандског клуба, који има велику шансу да се избори за финални мегдан у Мадриду.
 
Показала је ова екипа Ајакса да за њу нема лимита, неће се зауставити после рушења Реала и Јувентуса, у шта су се увјерили и фудбалери Тотенхема.
 
Ајакс је друга најмлађа екипа у историји која је играла у полуфиналу Лиге шампиона са просјеком старости 24 године и 246 дана, а колико су изненађење приредили Холанђани говори и податак да је Ајакс да би се пласирао у Лигу шампиона морао проћи кроз три кола квалификација.