ЗВИЈЕЗДА 09 ТУЗЛУ ОБАСЈАЛА :: Semberija INFO ::

 

ЗВИЈЕЗДА 09 ТУЗЛУ ОБАСЈАЛА


Фудбалери Звијезде 09 су пред овај окршај изјављивали како иду на Тушањ са жељом да се кући врате са бодовима и да Тузла Сити није боља од њих.
 
С тога су ваљда и одмах жестоко кренули у окршај са  Тузлом. Домаћин је имао теренску иницијатву, више је држао лопту у свом поседу, а екипа из Етно села је мирно чекала у дефанзиви и онда из брзих и организованих  контри уносила панику у редове домаћина.
 
Играла се 14. минута када је Миљан Говедарица, нерешива енигма за Тузлаке, сјајно истрчао контру и матирао голмана Фејзића.
 
Била је то одлична  акција Звијезде 09 и још боља реализација играча који је поникао у Славији из Источног Сарајева.
 
Након примљеног гола Тузла Сити је кренула још агресивније, ка голу Звијезде 09. Та офанзива им се ипслатила у 24. минути. Убипарип је искористио смушеност одбране Звијезде и донео трачак наде Тузли. Помислили су да моге боље у овом сусрету.
 
Нису ипак то дозволили данас одлични гости. Прво је Хусеунбашић сјајним волејом погодио мрежу Тузле, да би се већ у наредној минути опет Миљан Говедарица поиграо  са одбраном Тузле и своју екипу одвео на два гола предности. Резултатом 1:3 се отишло на одмор.
 
Наставак је донео исту слику на терену. Звијезда 09 је свесно препустила средину терена домаћину. Они сем те контроле лопте нису били у стању да озбиљније припрете Ерићу, а Говедарица је у два наврата имао добре прилике за погодак. Није успео, али сигурно да у табору Звијезде 09 нико не жали за тим пропуштеним прилика. Кући су се они вратили са осмехом И три велика бода. Овом победом су практично осигрурали опстанк у Премијер лиги и сада до краја могу да играју без великог притиска.

​СпортДЦ