ЖРИЈЕБОМ ОДРЕЂЕНЕ ГРУПЕ ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА :: Semberija INFO ::

 

ЖРИЈЕБОМ ОДРЕЂЕНЕ ГРУПЕ ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА


Foto: Harold Cunningham/Getty Images
Жријебом у Истанбулу одређене су групе за предстојећу сезону Лиге шампиона. Титулу брани екипа Челсија, чији је играч средине терена, Жоржињо, изабран за најбољег фудбалера Европе.

Пари сен Жермен и Манчестер сити главни су фаворити за освајање лиге шампиона ове сезоне.

Пут ка првом трофеју у најјачем клупском такмичењу старог континента крећу у истој групи, Са њима у групи А, без претјеране шансе за пласман у даљи ток такмичења, су Лајпциг и Бриж.

Можда најјача и најнеизвјеснија група, у којој сви имају подједнаке шансе за пролазак, биће група Б коју чине Атлетико Мадрид, Ливерпул, Порто и Милан.

Групу Ц чине Спортинг, Борусија (Д), Ајакс и Бешикташ.

Реал Мадрид смјештен је у групу Д. Пролаз даље ће тражити у дуелима против Интера, Шахтара и Шерифа који је до првог учешћа у групној фази стигао преко Црвене Звезде и загребачког Динама.

Интересантно ће бити видјети колики домет ће бити Барселоне, која је остала без Леа Месија. Каталонци су у групи Е са Бајерном, Бенфиком и Динамом из Кијева.

Неизвјесно ће бити у групи Ф гдје су смјештени Виљареал, Манчестер јунајтед, Аталанта и Јанг Бојс.

Можда најслабија група је група Г коју чине Лил, Севиља, Салзбург и Волфсбург.

Одбрану титуле Челси креће у групи Х. Заједно са Јувентусом не би требало да имају проблема око проласка у наредну рунду такмичења. Са њима смјештени су још Зенит и Малме.

Европска кућа фудбала објелоданила је имена најбољих играча из прошле сезоне Лиге шампиона. Играч Челзија и репрезентативац Италије, Жоржињо, најбољи је фудалер Европе у избору Европске куће фудбала. Жоржињо је са Челзијем освојио Лигу шампиона, а са Италијом постао првак Европе. У конкуренцији су још били Белгијанац де Брујне и Француз Канте.

(РТРС)