ПСЖ потврдио да је Меси њихов нови играч, на аеродрому у Паризу дочекале га стотине навијача :: Semberija INFO ::

 

ПСЖ потврдио да је Меси њихов нови играч, на аеродрому у Паризу дочекале га стотине навијача


ПАРИЗ - Лионел Меси (33) је нови играч Пари Сен Жермена (ПСЖ), потврдио је француски клуб на друштвеним мрежама, а најбољи фудбалер свијета је слетио у Париз гдје га је дочекало стотине навијача ПСЖ-а.

Аргентински фудбалер са породицом је у поподневним часовима отпутовао у Париз, гдје ће данас обавити љекарске прегледе, а лет је уживо пратило више од 50.000 фанова.

Раније је дошло до потпуног договора Месија и Пари Сен Жермена потписивању двогодишње сарадње, према којој ће Аргентинац зарађивати око 35 милиона евра по сезони. Такође, постоји опција продужетка сарадње на још једну годину.

Flightradar 24 заинтересованима доноси могућност праћења бројних летова уживо, а како је трансфер Месија у ПСЖ изазвао огромно интересовање јавности,  тако је и праћење његовог пута ка Паризу врло битан момент за многе.

Одлазак Месија с аеродрома у Барселони привукао је много пажње новинара, али и фанова који се не могу помирити са чињеницом да их је највећа звијезда напустила.

С друге стране, навијачи ПСЖ-а га већ чекају у Паризу.

Меси је имао још двије могућности након што је прошле седмице објављено да напушта Барцелону, али се одлучио за ПСЖ.

Франциски медији су навели да је Меси одбио узети број 10 од Нејмара и да је спреман играти у дресу с бројем 19.

Меси је након 21 године проведене у Барселони морао напустити каталонски клуб, који се нашао у финансијским проблемима. Наводно је био постигнут договор о његовом останку на Камп Ноу, али су из клуба у прошли четвртак објавили да „финансијске и структурне препреке“ значе да се договор не може реализовати, због чега је Меси отишао као слободан играч.

Меси се позиционирао као један од највећих фудбалера свих времена током блиставе, трофејне каријере у Барселони, клубу којем се придружио као школарац.За Барсу је у 778 наступа уписао 672 погодака и 305 асистенција, а од 1. јула ове године је био слободан играч.

У дресу Барцелоне освојио чак 34 трофеја од којих су најзначајнији десет титула првака Шпаније, те четири Лиге првака, а рекордних шест пута је добио Златну лопту - признање за најбољег фудбалера свијета.

Шестоструки добитник „Златне лопте“ плакао је у недељу док се опраштао од свог тима, након што је клуб саопштио да више не може приуштити да га задржи због фер-плеј правила „Ла Лиге“.

Довођењем Месија, ПСЖ је формирао можда и најубојитији напад који је могао да се види у свијету фудбала. Меси је последњи велики играч који је стигао у ПСЖ у оквиру слободног трансфера овог лета, након што је тренер ПСЖ-а Маурисио Поћетино претходно „уграбио“ шпанског дефанзивца Серхија Рамоса пошто је напустио „Реал Мадрид“.

Агенције / Глас Српске