Бокс изашао из тунела :: Semberija INFO ::

 

Бокс изашао из тунела


Већ послије два кола Регионалне лиге у боксу јасно је да ће ова сезона по квалитету, али и многим другим сегментима бити далеко боља него претходне.

Овогодишње такмичење, у којем наступа осам клубова подијељених у двије групе, почело је под паролом “За спас бокса” и већ се сада може наслутити да би “племенита вјештина” поново могла да добије значајно мјесто на спортској сцени у земљама бивше Југославије из којих је свих осам учесника.



– Бокс поново тресе спортску сцену Балкана. Чекало се деценијама на излазак из тунела. Вриједјело је чекати и дочекати свјетлост у знаку уједињења, али и планетарне смотре бокса којој ће са великим поносом домаћин бити Србија. Међутим, тешко би се успјело да нема великог прегаоца, предсједника Боксерског савеза Србије Ненада Боровчанина, али и великог заљубљеника у бокс, предсједника Србије Александра Вучића, који се својски потрудио да регионалном такмичењу, али и развоју бокса у тој земљи помогне у свим сегментима – нагласио је предсједник Боксерског савеза Републике Српске и први човјек Радника Миленко Томић.

Додао је да су један од највећих разлога све веће популарности такмичења ТВ преноси свих мечева.

Бијељинци су и ове године учесник регионалног такмичења, а поред њих у групи Б су још Витезови (Хрват-ска), Марибор (Словенија) и Црвена звезда (Србија). У групи А су: Лозница (Србија), Жељезничар (БиХ), Вардар (Сјеверна Македонија) и Црногорски соколови (Црна Гора).

– Сигурно да је група Б у којој смо ми далеко квалитетнија од оне друге, јер Црвена звезда, Витезови и ми конкуришемо за једно од прва два мјеста, које води у плеј-оф. У другој групи Лозница је изразити фаворит, али сигурно је да ће бити изненађења. Послије два кола имамо половичан успјех и могу да будем задово-љан. Наредни меч који ће се одржати у септембру, када дочекујемо Црвену звезду биће истински празник и ко из њега изађе као побједник биће корак ближе полуфиналу – наставио је Томић.

Бијељинци су се за ово такмичење додатно појачали.

– И у прошлој сезони имали смо једну од најбољих екипа, а наша жеља је да и сада представимо бокс и спорт Српске у најбољем свјетлу. Појачали смо се са четири боксера из њемачке Бундеслиге. Наш најперспективнији борац је двадесетогодишњи Лео Цвитановић од кога очекујемо да у догледно вријеме донесе медаљу са највећих такмичења – истакао је Томић.

Глас Српске