ЂОКОВИЋ У ФИНАЛУ ВИМБЛДОНА :: Semberija INFO ::

 

ЂОКОВИЋ У ФИНАЛУ ВИМБЛДОНА


Најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у финале трећег по реду Грен слем турнира, Вимблдона, пошто је у полуфиналу савладао Дениса Шаповалова у три сета.

По сетовима је било 7:6 (3), 7:5, 7:5.

Меч је трајао два часа и 47 минута, а за то вријеме Новак је имао девет ас удараца, 32 директна поена, искористио је три брејк лопти, а био је одличан у одбрани брејк прилика, спасио је чак 10 од 11 шанси које је имао Шаповалов.

Није то било најбоље издање Ђоковића, али по ко зна који пут одиграо је онолико колико треба да противника савлада рутински, а себи обезбједи 30 Грен слем финале, и борбу за 20 титулу на највећим турнира. Тамо га чека Матео Беретини из Италије, који је у четири сета савладао Пољака Хуркача.

У првом сету рани брејк Шаповалова, и држао гаје све док није сервирао за сет, када Ђоковић користи другу своју брејк лопту, и одлази се у тајбрејк. Искуство и рутина, те добри сервиси донијели су Новаку предност и сет је био у џепу.
И у другом сету Шаповалов пријети, у два везана гема не користи пет брејк прилика, и било је јасно да ће Ђоковић запријетити кад тада, а то се десило у 11. гему. Брејк и потврда сета за 2:0.

Тако ће Новак у недјељу од 15 часова играти велико финале, за своју 20 Грен слем титулу, чиме би се изједначио са Федерером и Надалом, а дошао би и треће круне у сезони, и остао би му још само САД Опен, да комплетира годишњи слем.
 
(РТРС)