КК УНСУ: АНЂЕЛА КНЕЖЕВИЋ ЈУНИОРСКА ВИЦЕПРВАКИЊА БИХ - НЕДИЋ БРОНЗАНИ У21 СЕНИОР :: Semberija INFO ::

 

КК УНСУ: АНЂЕЛА КНЕЖЕВИЋ ЈУНИОРСКА ВИЦЕПРВАКИЊА БИХ - НЕДИЋ БРОНЗАНИ У21 СЕНИОР


Протеклог викенда у Бугојну у организацији карате савеза Босне и Херцеговине одржано је Државно првенство за кадете, јуниоре и млађе сениоре. На првенству је наступило 104 клуба са 559 учесника у мушкој и женској конкуренцији међу којима и каратисти кк "УНСУ".


 
У јуниорској конкуренцији Анђела Кнежевић је након брилијантних наступа освојила друго мјесто што јој је донијело титулу јуниорске вицепрвакиње Босне и Херцеговине. Кнежевићева је и у финалном мечу била успјешнија и водила 1:0 до истека времена, међутим након истека времена изашла је из борилишта, а судије су нажалост процјениле да се то десило прије истека времена па је у том смислу неправедно санкционисана и на тај начин поражена. Без обзира, презадовољни смо њеним наступом уз жал да јој је овим некоректним чином ускраћено учешће на европском првенству у финској.



Поред Кнежевићеве добар резултат остварио је и млађи сениор Саша Недић у категориији (84кг). Недић је у полуфиналу минималним резултатом заустављен од представника кк. Окинава из Сарајева након чега је у репасажном мечу стигао до бронзане медаље. Овим резултатом Недић није успио одбранити титулу Државног првака, али је освајањем тречег мјеста задржао континуитет после једногодишње паузе у наступима, тако да сви заједно морамо бити задовољни његовим наступом.



Од осталих наших представника највише се очекивало од Уроша Радана, међутим он је после одлична три кола у мечу за финале при резултату 0:0 према нашој процјени опет сумњивим судијским прегласавањем заустављен у походу на највиши пласман. Иако је по свим судијским критеријумима који се вреднују приликом прегласавања Радан био бољи такмичар остаје нејасна одлука судијског панела. 

Голијан Невен је у свом првом наступу на државном првенству у конкуренцији кадета (+70кг) био одличан пласиравши се у четвртфинале и од њега у будућности тек очекујемо добре резултате. У конкуренцији млађих сениора (-75кг) Александар Ивковић је поред вођства заустављен већ у првом колу без шансе за репасаж. 



Како год, наступима наших представника на овогодишњем државном првенству морамо бити задовољни, док резултатима не баш с обзиром на судисјки третман према нашим такмичарима у кључним мечевима за медаље. 

Управни одбор клуба је са нашим тренерским тимом донио одлуку да неће улагати даље приговоре нити оптуживати било кога појединачно за одлуке које су спорне, већ ћемо овај пут вјеровати да исте нису намјерне него случајне. Све ово напомињемо само из разлога што је кк. "УНСУ" на овом првенству имао квалитет да избори најмање два, а можда и три представника на европском првенству у Финској и да је заиста драстично оштећен. 

Овом приликом желимо поручити, да ако желимо да нас заиста најбољи представљају на званичној међународној сцени карате савез Републике Српске заједно са карате савезом БиХ и судијском комисијом БиХ морају повести рачуна и успоставити систем у којем се овакве и сличне ситуације неће дешавати никоме, у којима ће сваки клуб и сваки такмичар имати коректан и једнак третман. По нашем суду, а собзиром на квалитет каратеа у БиХ слаби репрезентативни резултати на званичној међународној сцени последњих година су најбољи доказ свему овоме.
Уколико се убудуће буду понављале сличне ситуације Уо клуба ће бити принуђен да јавно именује све оне који нас буду спречавали у остваривању наших циљева али исто тако и да тражи друга рјешења за своје такмичаре за излазак на званичну међународну сцену.

Прес служба кк. "УНСУ"