ЕП: КРЕЋЕ ЕЛИМИНАЦИОНА ФАЗА :: Semberija INFO ::

 

ЕП: КРЕЋЕ ЕЛИМИНАЦИОНА ФАЗА


На шампионату Европе у фудбалу данас почиње елиминациона фаза. На програму су двије утакмице осмине финала. Снаге ће одмјерити Велс и Данска односно Италија и Аустрија.

Јохан Кројф арена у Амстердаму од 18 часова угостиће репрзентације Велса и Данске. Велс се помало изненађујуће директно, као другопласирана екипа групе А, испред Швајцарске и Турске, а иза Италије, пласирао у осмину финала. Опијени великим успјехом, Велшани узале и у овај дуел, сматрајући да им ово неће бити посљедња утакмица на шампионату уз сав респект ривала.

-Гледали смо њихов учинак против врло добре белгијске екипе. Они су се и више него добро држали. Повели су рано и Белгија је морала да промијени ствари у другом полувремену да би се нашла на врху и касно је постигла два гола. Чека нас тежак изазов. Прво и најважније, морамо да им парирамо у са физичке тачке гледишта и радне дисциплине, а затим да стекнемо могућаност да играмо фудбал - рекао је Роб Пејџ.

Данска, још увјек у шоку послије дешавања око Кристијана Ериксена, у посљедњем колу, декласирала је Русију, и уз трилер дешавања на осталим утакмицама, као другопласирана екипа групе Б прочла у осмину финала са 3 бода оставивши иза себе Финску и Русију, такође са по три бода. Данас очекују тежак меч, али пласман у четвртфинале.

-Веома поштујемо Велс. У исто време, осећамо се сигурно и пријатно због ствари које радимо. Имамо пуно квалитета и имамо толико снаге - нешто што ћемо, надамо се, задржати имајући, како сматрам, утакмицу између једнаких тимова. Знамо да Велс има пуно квалитета, али имамо и ми. Суштина је да се заиста радујемо овој утакмици. Сада је време да све дамо све од себе и приуштимо ново задовљоство - нагласио је Каспер Хјулманд.

Други сусрет осмине финала доноси нам кошијски дуел, Италије и Аустрије. Азури, под командом Роберта Манћинија, играли су импресивно у групној фази, обарали рекорде, између осталог нису примили гола у три сусрета и у вечерашњи меч улазе са улогом фаворита. Желе Италијани да се пону на кров Европе, али и знају да прва препрека у емининационој фази на том путу, селекција Аустрије неће бити лак залогај.

-Аустрија је одличан супарник. Имају врло вјеште техничке играче, агресивни су и није лако играти против њих. Они такође могу да вас избаце из игре јер вас јако добро притискају. Дакле , морамо бити спремни на све то. Поред тога што је то најважнија утакмица којој сам приступио у својој каријери као главни тренер, то је свакако сусрет у којем нема могућности за грешку. Било је мало простора за грешке у претходним мечевима, овдје нема. Али то је оно што је сјајно на овим турнирима. Адреналин је с којим се суочавате у оваквим мечевима је велики, јер морате побиједити, нема друге опције - истакао је Роберто Манћини.

Аустрија је од четвртфинала стигла као другопласирана екипа у групи Ц, са двије побиједе и поразом, рекло би се очекиваним, од Холандије. Аустријанци, иако треспектују Италију, и препуштају јој улогу фаворита, виде своју шансу у овом дуелу, надајући се подвигу.

-Наравно, тим је постигао нешто изванредно, али сада смо у осмини финала и желимо да учинимо све да направимо следећи корак и дођемо до четвртфинала. Заиста желимо да идемо у Минхен. Тим је добио доста самопоуздање на утакмици против Украјине. Фокусирали смо се на Италију и припремили се за утакмицу и увјерен сам да ћемо имати добру утакмицу. Ако нам се укаже прилика за пролаз, па макар била и десет посто, вјерујем да је можемо искористити - поручио је Франко Фода

Утакмица Италија – Аустрија биће одиграна на Вембилију у Лондону. Почетак меча заказан је за 21 час, а правду дијели Ентони Тејлор из Енглеске.
 
(РТРС)