Саопштење за јавност Савјета за спорт Града Бијељина :: Semberija INFO ::

 

Саопштење за јавност Савјета за спорт Града Бијељина


Фудбалски клуб ,,Радник'' постоји од 1945. године. Кроз своју, деценијама дугу историју, биљежио је пуно успјеха и падова. Медјутим, чини се, да је садашња ситуација у клубу најтежа у историји клуба. ,,Радник'' је на прагу да доживи судбину ,,Рудара'' из Угљевика и пресели се у најнижи ранг такмичења! Коме је то у интересу!?

Савјет за спорт Града Бијељина, апеловао је више пута на градоначелника и његове сараднике, да се укључе у рјешавање проблема у Фудбалском клубу ,,Радник''. На наше позиве и савјете оглушио се градоначелник и својом неспособношћу довео клуб у овакву ситуацију. Градоначелниково комплетно досадашње понашање показало је да је јако површан и деструктиван, те да сем неаргуменотваног ,,не слажем се" и ,,није то у реду" ни у ком сегменту није понудио конкретно рјешење, па га и сад не очекујемо. Живот града се састоји из безброј појединачних проблема. Ако данас препустимо Фудбалски клуб ,,Радник'' његовој судбини, сутра нешто друго, прекосутра нећемо имати Град.

На недавно одржаној Скупштини Фудбалског клуба ,,Радник'', градоначелник је изјавио да тадашњи управни одбор клуба не ужива његову подршку, те принудио тадашње челнике Фудбалског клуба да поднесу оставке, након чега је комплетна управа клуба то и учинила. Прекинута скупштина је заказала наставак кроз пар дана, на којој би градоначелник нашао и саопштио имена људи који ће даље руководити Фудбалским клубом, а који уживају његово повјерење. Међутим, први човјек града, не само да није нашао рјешење за нову управу, него се није  удостојио појавити на наставку сједнице, која је одржана 21.06.2021. године.

Савјет за спорт Града Бијељина, поставља питање првом човјеку града, да ли му је циљ да уништи најпознатији спортски клуб у Семберији?

Подсјетићемо јавност да Фудбалски клуб ,,Радник'' ове године слави 76 година свог постојања, броји више од 200 фудбалера у различитим селекцијама, протеклих пет година је забиљежио најбоље резултате у својој историји, пласиравши се два пута у европска такмичења.

Савјет за спорт још једном апелује на градске власти, да пронађу решење и помогну Фудбалски клуб ,,Радник'', како би несметано наставио своје такмичење у елитном рангу БиХ фудбала. Овим падом нашег ,,Радника'', не губи само Бијељина, већ и читава Република Српска. 

Позивамо навијаче да додју вечерас у 20 часова на Градски стадион и подрже наше јуниоре, који играју реванш утакмицу за пласман у Премијер лигу БиХ'', поручио је, у саопштењу за јавност, предсједник Савјета за спорт Града Бијељина Зоран Софренић.