КОНТРОВЕРЗАН ПЕНАЛ, ВАР И "БОМБА" – ХРВАТСКА ПРЕД ИСПАДАЊЕМ СА ЕВРА! :: Semberija INFO ::

 

КОНТРОВЕРЗАН ПЕНАЛ, ВАР И "БОМБА" – ХРВАТСКА ПРЕД ИСПАДАЊЕМ СА ЕВРА!


Foto: PA-EFE/PAUL ELLIS
Фудбалери Хрватске и Чешке одиграли су 1:1 (0:1) у Глазгову у утакмици 2. кола Европског првенства.

Хрватска је тако дошла тек до првог бода у групи, након пораза од Енглеске, док су Чеси практично осигурали пролаз даље јер им је ово четврти.

Одличан меч смо гледали на Хемпден парку, Чешка је повела из пенала преко Патрика Шика из контроверзног пенала.
Дејан Ловрен га је лактом ударио после корнера, раскрварио му нос, а шпански судија Серо Дел Гранде одлучио да гледа ВАР и покаже на "белу тачку".

Док је Шик безуспешно покушавао да заустави крв, због чега није смео да узме лопту, Шпанац га је пустио и погодио је за вођство Чеха.

Међутим, само 10 минута касније, односно у другом другог полувремена, одлучен је меч.

И то мајсторским голом Ивана Перишића. Крило Интера је прихватило лопту на левој страни, ефектно избацило данас расположеног Владимира Цоуфала и послало "бомбу" у гол Чешке.

Био је то чист тренутак инспирације Перишића, човека који је толико пута донео радост "коцкастима", али сада само до бода који их доводи у незгодну ситуацију и пред руб елиминације.

Пре и после тога видели смо прегршт прилика пред оба гола, па је реми вероватно најправеднији исход пре само неколико хиљада гледалаца.

Чешка је боље отворила меч, нападала константно преко Цоуфала, али није била адекватна реализација Шика, пре него што је дао трећи гол на турниру и отишао на чело листе стрелаца.

Хрватска све до гола је била"успавана", а онда је Анте Ребић у првом нападу после тога промашио зицер.

Други део меча донео је отворенију игру тима Златка Далића, играо је са доста више ризика, али није успео да узме више од бода и то само захваљујући Перишићу, који је четврти турнир у низу дао гол, још од 2014. године. Импозантно !

Могли су "коцкасти" до преокрета, али су се резервисти Бруно Петковић и Никола Влашић испромашивали, исто као и Јан Хложек на другој страни.

На крају реми по мери Чешке, а Хрватској остаје зебња да у последњем колу мора да победи Шкотску ако мисли да прође даље.

(Б92)