ЕП: ДАНАС ТРИ МЕЧА, ПОСЛАСТИЦА ДУЕЛ РУСИЈЕ И БЕЛГИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ЕП: ДАНАС ТРИ МЕЧА, ПОСЛАСТИЦА ДУЕЛ РУСИЈЕ И БЕЛГИЈЕ


Foto: Getty Images
Данас су на програму још три утакмице на шампионату старог континента. Од 15 часова, у другој утакмици групе А у Бакуу, на Олимпијском стадиону састаће се Велс и Швајцарска. Од 18 часова, у Копенхагену састаће се Данска и Финска. У посљедњој утакмици дана, у групи Б, састаће се Русија и Белгија.

Утакмица се игра у Санкт Петербургу. Руси ће имати велику подршку са трибина, јер ће капацитет стадиона бити испуњен до 95 посто. Домаћи, који су одлично играли на протеклом свјетском првенству, очекују повољан резултат.

-Они су прилично добра екипа. Имају доброг тренера и играли смо против њих три пута. И све три утакмице су биле занимљиве и прилично добре за гледање. Дакле, проучавамо их и желимо да покажемо најбоље на овој утакмици - рекао је Артјом Дзјуба.

Белгијанци имају квалитетну екипу, али меч са Русијом због повреда пропустиће де Брујине и Витсел. И поред тога, "црвени ђаволи" вјерују да могу до повољног резулата као на овој утакмици тако на и мапионату.

-Па, наравно, овај тим жели да побједи. Максимално би било да освоји трофеј. Али дуг је пут до њега. Тај пут започињемо сутра против Русије. И не знам како се наставља. Желимо да победимо. Морамо да победимо, а затим наставимо као и на Светском првенству - нагласио је Тибо Куртоа.

Утакмица Русија – Белгија на стадиону у Санкт Петербургу почиње у 21 час.

Фудбалери Италије савладали су синоћ Турску у Риму са 3:0 у првој утакмици шампионата Европе.

Навијачи италијанске селекције, који су били присутни на стадиону, али и ван њега, знали су да прославе побједу својих љубумаца. Италија је постигла сва три гола у другом полувремену. Стријелци за азуре били су Демирал, аутогол у 53. минуту, те Имобиле 13 минута касније и Инсиње у 79. минуту.
 
(РТРС)