ЂОКОВИЋ: МОЈ НАЈБОЉИ МЕЧ У ПАРИЗУ :: Semberija INFO ::

 

ЂОКОВИЋ: МОЈ НАЈБОЉИ МЕЧ У ПАРИЗУ


Foto: AP Photo / Christophe Ena
Новак Ђоковић је признао да је одиграо један од најбољих мечева каријере у полуфиналу Роланд Гароса у којем је послије четири и по часа савладао краља шљаке Рафаела Надала.

О побједи у четири сета над вјечитим ривалом Надалом причаће се још дуго, а најважније је да је Новак у новом финалу и да ће се у недјељу борити за 19. гренд слем.

- Дефинитивно највећи меч који сам играо на Ролан Гаросу и у топ три која сам одиграо у каријери, имајући у види квалитет тениса, да сам играо са највећим ривалом на терену и да је он овдје имао тако много успјеха, доминантна сила у посљедњих 15 и више година. Атмосфера је била наелектрисана, за оба играча, јака подршка. Сјајно. Срећан сам што није било полицијског сата у 23.00. Чуо сам да има посебна одлука, тако да су им дозволили да остану. Ово је ноћ које ћу се дуго сјећати - признао је Новак.

Рекао је да није био нервозан на старту.

- Иако нисам имао сјајан почетак, нисам био пренервозан јер сам осјећао да добро ударам лоптицу. Било је све у томе да се прилагодим његовој лопти која је другачија од свих осталих. Количина спина који игра из форхенд угла је невјероватна. Ипак, био сам спреман. Осјећао сам се ментално добро, био сам мотивисан, имао сам јасан план игре и тактику, све што је требало да играм боље него у прошлогодишњем финалу. Почетак је подсјећао на то финале, али сам се вратио у први сет. Иако сам га изгубио, на тих 3:6 сам нашао своју игру. Почео сам брејком у другом и онда је лепо кренуло. Сервис сам пронашао послије брејка у четвртом сету. Генерално, сервис ми није био јако оружје. Надао сам се да ћу имати мало више лаких поена или макар лакши ударац послије прве серве, али тога није било до четвртог сета. Када сам био на 0:2 у том сету, нешто је кликнуло, добио сам шест гемова у низу. Ту је био тај квалитет серве који ми је дао доста лаких поена -сматра број један.

Играо је меч преко четири сата, питање је колико ће стићи да се опорави до финала са Циципасом.

- Нисам најсвежији, али добро је да имам дан и по за одмор, да се прегрупишем, опоравим за сљедећи меч.
Мало ћу да уживам у побједи. Нема много времена, али, мислим да заслужујем да се мало опустим без да мислим о наредном ривалу иако је финале гренд слема. О њему ћу мислити сутра, у другом дијелу дана. Сада је све у томе да се одморим уи спремим за меч са момком који је у доброј форми - нагласио је Ђоковић.
Новак је имао доста оваквих ситуација, искусан је и зна шта треба да ради.

- Није ми први пут да играм епско полуфинале гренд слема и да морам да играм финале за мање од 48 сати. Моје способности опоравка су врло добре, тако је било током каријере. Физиотерапеут ће дати све од себе да будем што свјежији. Играо сам доста тениса, не морам превише да тренирам. Сада треба ствари радити полако до финала. Знам шта је потребно, Циципасу је прво финале, за њега је то велики успјех, али сам сигуран да не жели ту да стане. У великој је форми, мислим да води на АТП трци. Има најбоље резултате, сазрео је, шљака му је можда и најбоља подлога. Играли смо епских пет сетова прошле године, знам да ће бити још један тежак меч. Надам се да ћу напунити батерије што је могуће више јер ће ми требати сигурно много енергије - јасан је шампион Мелбурна.