ЛИВЕРПУЛ И ТОТЕНХЕМ ТРИЈУМФОВАЛИ ГОСТИ БЕЗ ПОГОДАКА У ПРВИМ МЕЧЕВИМА ЧЕТВРТФИНАЛА ЛИГЕ ШАМПИОНА :: Semberija INFO ::

 

ЛИВЕРПУЛ И ТОТЕНХЕМ ТРИЈУМФОВАЛИ ГОСТИ БЕЗ ПОГОДАКА У ПРВИМ МЕЧЕВИМА ЧЕТВРТФИНАЛА ЛИГЕ ШАМПИОНА


Фудбалери Ливерпула и Тотехема забиљежили су побједе у првим утакмицама четвртфинала Лиге шампиона које су одигране вечерас. Ливерпул је на домаћем терену са 2:0 побиједио Порто док је Тотехем на домаћем терену био бољи од Манчестер Ситија побиједивши минималним резултатом 1:0.

Сав посао Ливерпул је завршио у први 45 минута. Играо се пети минут меча када је Фирмињо додао до Кеите, а овај са неких 12 метара послао лопту у саме рашље Портовог гола.

У 26. минуту, Фирмињо погађа за 2:0 након сјајне акције домаћег тима и убацивања Трента с десне стране.
Порто је пријетио, имао одличну прилику преко Мусе Мареге пред крај полувремена, али иако је подигао ниво своје игре, а прије свега пребацио тежиште игре на другу половину у наставку меча, резултат се није мијењао.

Друга утамица била је много неизвјеснија, а Тотехем је успио доћи до минималне побједе против Манчестер ситија. Грађани су били у сјајној прилици у 11. минуту, међутим, Агуеро није успио да искористи најстрожу казну. Арбитар Бјорн Кујперс уз помоћ видео-технологије досудио пенал за Манчестер сити. Тада је Дени Роуз руком, нехотице, у паду, али руком одигнутом од тијела, закачио лопту приликом шута Стерлинга, па је најстрожа казна била неминовна. Међутим, шут Серхија Агуера, који је послао лопту у десну страну, одлично је зауставио Иго Љорис.

Тотехем је до гола дошао у 78. минуту преко Сон Хенг Мина, који је лопту примио на десној страни, дошао до гол линије, вратио се у зону шута и погодио мрежу Манчестера. Много ће се причати о овом голу с обзиром на то да је по многима лопта изашла ван граница терена. Међутим, судије се нису огласиле, па је гол признат.

Реванш утамице играју се 17. априла.

српскаинфо