Змајице почеле припреме за Европско првенство – на списку и двије Бијељинке :: Semberija INFO ::

 

Змајице почеле припреме за Европско првенство – на списку и двије Бијељинке


Селектор женске кошаркашке репрезентације БиХ, Горан Лојо објавио је списак играчица за припреме за „Еуробаскет 2021“, који се од 17. до 27. јуна 2021. одржава у Шпанији и Француској.

На списку се налазе: Милица Деура (Келтерн, Њемачка), Марица Гајић (Авенида, Шпанија), Јонqуел Џонс (Екатеринбург, Русија), Мелиса Брчаниновић (Ројал Касторс Бреин, Белгија), Анђела Делић (Берое, Бугарска), Николина Џебо (Феникс, БиХ), Николина Бабић (Феникс, БиХ), Миљана Џомбета (ЗТЕ, Мађарска), Николина Делић (Јежица, Словенија), Јована Марковић (РМУ Бановићи, БиХ), Сандра Азиновић (Флипо Баскетс, Њемачка), Драгана Домузин (Орлови, БиХ), Матеа Тавић (Берое, Бугарска), Курни Харт (ЕБВА ЛМ Вилнеј, Француска), Милина Мишељић (Орлови, БиХ), Ирена Вранчић (Хоризонт, Бјелорусија) и Марина Џинић (Феба Цивитанова, Италија).



Марица Гајић (Бијељина, 1995) и Јована Марковић (Бијељина, 1997) су своје прве кошаркашке кораке направиле у Бијељини и својим континуираним спортским развојем доказују да је град Бијељина истински Град спорта.

Амер Чолан, генерални секретар Кошаркашког савеза БиХ на јучерашњој конференцији за новинаре рекао је да им сутра слиједе љекарски прегледи и антигенско тестирање након чега Змајице одлазе на Влашић, гдје ће тренирати наредних 12 дана.

- Послије Влашића одлазимо у Фојницу гдје ћемо се задржати око пет дана прије прве званичне пријатељске припремне утакмице која ће бити у Поречу против репрезентације Хрватске. Послије тога слиједи повратак у Мостар гдје настављамо петодневне припреме пред одлазак у Подгорицу и утакмицу са репрезентацијом Црне Горе. Након тога враћамо се Тузлу, ту завршавамо наше припреме гдје 14. јуна одлазимо за Београд и одатле у Француску“, казао је Чолан.



- Кључно је да се играчице добро физички спреме, да буду све здраве, да не буде никаквих повреда да би план текао како се замислило и да би на Европском првенству биле у пуној форми. Нису кондиционе припреме нимало лагане, нико их у суштини и не воли, али када играч размишља шта му та спрема може донијети, то га мора мотивисати да да све од себе како би на утакмицама то донијело резултат“, изјавила је тим-менаџер женске репрезентације Разија Мујановић. Нагласила је да у екипи постоји добра атмосфера и да сви желе успјех и резултат.

Селектор Горан Лојо рекао је да су заказане четири пријатељске утакмице са репрезентацијама Хрватске и Црне Горе, а да ће покушати организовати и још једну утакмицу пред одлазак у Француску.

- Изузетна је част и задовољство бити капитен репрезентације БиХ. Направили смо велики успјех пласманом на ЕП након 22 године. Свакако да нам то даје и задатак да када дођемо на ЕП у Француску да се покажемо у што бољем свјетлу и да представимо БиХ и све наше навијаче онако како то и заслужују. Очекујем да се дјевојке максимално посвете и да то сви схватимо озбиљно јер нас чека велико такмичење. Одржат ћемо ту позитивну атмосферу и надам се добром резултату“, изјавила је капитен Милица Деура.


Кошаркашки савез БиХ