Рукометна репрезентација БиХ пласирала се на Европско првенство :: Semberija INFO ::

 

Рукометна репрезентација БиХ пласирала се на Европско првенство


Фото - БХРТ

Рукометна репрезентација Босне и Херцеговине остварила је пласман на Европско првенство 2022. године, иако је у Грацу поражена од селекције Аустрије резултатом 27:23.

БиХ је након данашњег пораза од Аустрије ипак се успјела као једна од четири најбоље трећепласиране селекције остварити пласман на Европско првенство, које се игра у Мађарској и Словачкој, у јануару наредне године.

Дефинитивно бољи улазак Аустрије у сусрет, која након пет минута игре има водство од 3:1. Никола Прце је искључен на два минута.

Аустријанци доста конкретнији и у нападу и одбрани. У 22. минути БиХ на двије минуте остаје и без Сењамина Бурића, Аустрија води 11:7.

У наставку нешто боља партија БиХ, у редовима „змајева“ истиче сјајни Иван Карачић, који након јако лијепе акције биљежи свој трећи погодак, смањује разлику на три.

Иако се она повремено смањивала, Аустријанци су од самог почетка успијевали задржати разлику од четири гола, а тако је окончано и прво полувријеме, 15:11.

Селектор Ивица Обрван засигурно не може бити задовољан оним што су бх. репрезентативци показали у првом полувремену, а незадовољство селектора БиХ могло се примијетити и на првом позваном тајмауту.

БиХ у другом полувремену није успјела показати нешто бољу игру од првог дијела утакмице. Након дуго времена БиХ успијева смањити разлику на четири гола у 26. минути. Сусрет је окончан резултатом 27:23.

Најефикаснији у БиХ био је Ибрахим Хасељић, који је постигао шест голова.

БХРТ