Нови успјеси Шаховског клуба Свети Георгије из Бијељине :: Semberija INFO ::

 

Нови успјеси Шаховског клуба Свети Георгије из Бијељине


Шаховски клуб „Свети Георгије“ из Бијељине проглашен је за НАУСПЈЕШНИЈИ ШАХОВСКИ КЛУБ  на недавно завршеном 28. Кадетском и омладинском првенству Републике Српске у шаху које је одржано у периоду од 23. до 25. априла 2021. године у Палама, Град Источно Сарајево, и на коме је учешће узело 137 младих шахиста из цијеле Републике Српске.

Шаховски клуб „Свети Георгије“ је представљало на првенству девет младих шахиста, што представља 6,56% од укупног броја младих шахиста, који су освојили укупно пет медаља (три златне, једну сребрну и једну бронзану медаљу), што опет представља 11,90% од укупног броја медаља.

Медаље су освојили: Павле Секулић у категорији дјечака до 8 година (златна медаља). Мирко Шајин у категорији дјечака до 14 година (златна медаља), Марко Николић у категорији омладинаца до 16 година (бронзана медаља), Теона Дукић у категорији дјевојчица до 12 година (сребрна медаља) и Тијана Станишић у категорији омладинки до 16 година (златна медаља). Од осталих такмичара Вук Солаковић је у посљедњем колу изгубио партију за друго мјесто и заузео на крају пето мјесто у категорији дјечака до 12 година, а одмах иза њега у истој категорији шесто мјесто је заузео Дарко Јовановић. Марко Зекановић је у категорији кадета до 14 година заузео пето мјесто, а Павле Дукић је у категорији кадета до 10 година заузео 19. мјесто.
 
Према освојеним медаљама Шаховски клуб „Свети Георгије“ проглашен је за најуспјешнији шаховски клуб на 28. кадетском и омладинском првенству РС у шаху, овај пут у појединачног конкуренцији, што представља нову потврду квалитетног и преданог рада школе шаха овог клуба, након прошлогодишњег првог мјеста у кадетској конкуренцији у екипној конкуренцији на Купу РС у шаху.

Из клуба поручују: "Вјерујемо да ће градска управа на челу са градоначелником Љубишом Петровићем у наредном периоду адекватније вредновати наш рад са младим шахистима, те нам обезбиједити значајнију подршку градске управе како бисмо наставили са нашим шаховским успјесима и додатно унаприједили рад наше школе шаха и Клуба јер заједно можемо учинити доста више на популаризацији шаха међу дјецом и младима". 

Роберт Тонковић, секретар клуба