У ПЕТАК ПРВА ФИНАЛНА УТАКМИЦА ПРВЕНСТВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЗА ОДБОЈКАШЕ :: Semberija INFO ::

 

У ПЕТАК ПРВА ФИНАЛНА УТАКМИЦА ПРВЕНСТВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЗА ОДБОЈКАШЕ


У петак 16.4.2021. године у Бијељини ће се одиграти прва утакмица финала плеј офа за одбојкаше. За титулу првака Републике Српске боре се двије екипе које су у досадашњем дијелу прванства показале највише, Радник из Бијељине и Темпо из Ражљева. Радник је фаворит у серији, с обзиром на чињеницу да је добио оба међусобна сусрета у регуларном дијелу првенства. Међутим, у табору екипе из Бијељине сматрају да то ништа не мора да значи:

- С обзиром на то да смо регуларни дио сезоне завршили без пораза, у финалној серији смо фаворити, али то не значи да ће бити лако. За екипу из Ражљева наступа чак 5 наших бивших играча, који су итекако искусни И који знају како се играју мечеви за титулу. Са друге стране ми се уздамо у напоран И квалитетан рад током претходних 10 мјесеци, за који се надамо да ће нам донијети резултат и у овој серији. Идемо на титулу И даћемо све од себе да забиљежимо двије побједе у финалној плеј оф серији, каже тренер и играч Радника, Владимир Милићевић, који додаје да су имали свесрдну помоћ тренера Милана Ђуричића, освајача златне свјетске И европске медаље са млађим репрезентативним селекцијама Србије.

- Морам да се захвалим тренеру Милану Ђуричићу из Великог Градишта, који је често долазио на наше тренинге током сезоне. Без његове помоћи сигурно да не би постигли све ово што смо до сада урадили. Надамо се да ћемо заједно са њим прескочити још један, најбитнији степеник у овој сезони и испунити зацртани циљ са почетка сезоне, а то је освајање титуле Републике Српске.

За први меч скоро сви у табору Радника су спремни, а остаје жал што Анђелко Ћук неће бити у прилици да помогне екипи.

- О Анђелку је сувишно било шта говорити. Имао је пех да доживи повреду ван спортског терена, па нам не може помоћи у најбитнијем периоду сезоне. Међутим, он ће бити уз нас на мечу и сиугурно је да ће нам само његово присуство много значити. У финалу ћемо бити јачи и за нашег играча, докторанта Дариа Балабана, који такође много значи овој екипи.

Као и све претходне утакмице у сезони, и финале ће се играти пред празним трибинама.

- Заиста је велика штета што неће бити наших навијача, који би сигурно испунили трибине спортске дворане. Сматрам да ће заиста имати шта да се вири и да ћемо и ми и противници приказати сав свој раскошни таленат. На сву срећу, обезбијеђен је директан пренос на фејсбук страници нашег клуба, као и на фејсбук страници портала Моја Бијељина. Надамо се најбољем и једва чекамо петак и прву финалну утакмицу, закључио је Милићевић.

Прва финална утакмица првенства Републике Српске игра се у петак у спортској дворани у Рачанској улици у Бијељини са почетком у 19:30 часова. Финална серија игра се у двије добијене утакмице. Предност домаћег терена има екипа Радника, други меч игра се веч у сриједу у Ражљеву, док ће се евентуално трећи сусрет играти у Бијељини наредног викенда.