ЕУРО: Италија дозволила навијаче на римском Олимпику :: Semberija INFO ::

 

ЕУРО: Италија дозволила навијаче на римском Олимпику


Рим је тако постао девети град домаћин Европског првенства који ће дозволити повратак дијела навијача на трибине. 
Италијанска влада дозволила је повратак гледалаца на утакмице предстојећег Европског фудбалског првенства на римском стадиону Олимпико с најмање 25 посто капацитета стадиона, наводи се у саопштењу Италијанског фудбалског  савеза (ФИГЦ).

„Ова владина одлука представља сјајну вијест коју ћемо одмах пренијети УЕФА-и,” поручио је предсједник ФИГЦ-а Габриеле Гравина.

“Ово је порука великог повјерења и изванредне визије. Италија се показала храброшћу, Италија која се бори против пандемије и истовремено ради на сигурном поновном покретању према јасном и дефинисаном програму и календару“, додао је Гравина.

У понедјељак је шеф Националног здравственог вијећа Франко Локатели поручио како је рок који је УЕФА дала Риму да прецизније дефинише број гледалаца који би могли присуствовати утакмицама ЕП-а прекратак.

Чекају се још Билбао, Даблин и Минхен

Међутим, Италија се нашла у ситуацији прихватити УЕФА-ин услов или изгубити мечеве.
Рим је један од 12 градова који би требао бити домаћин ЕУРО-а (11. јуни – 11. јули), а управо ће се у “Вјечном граду” отворити ЕУРО 11. јуна, утакмицом између Италије и Турске.

На Олимпику ће се играти и утакмице Италија – Швајцарска (16. јуна), Италија – Велс (20. јуна), те један сусрет четвртфинала.

Рим је тако постао девети град који ће дозволити повратак дијела навијача на трибине.

Прије њега то су учинили и Амстердам, Баку, Букурешт, Будимпешта, Копенхаген, Глазгов, Лондон и Санкт Петербург, док Билбао, Даблин и Минхен морају до 19. априла пружити информације о својим плановима.

Агенције