Зељковић предсједник ФС БиХ :: Semberija INFO ::

 

Зељковић предсједник ФС БиХ


САРАЈЕВО - Предсједник Фудбалског савеза Републике Српске Вицо Зељковић у наредне четири године биће и први човјек Фудбалског савеза БиХ.

Ово је одлучено на Изборној скупштини ФС БиХ одржаној у хотелу "Хилс" на Илиџи, гдје је присуствовало 59 од 60 делегата највишег тијела савеза, а свој глас новом предсједнику дало је њих 57. Зељковић је на мјесту предсједника наслиједио Елведина Бегића, који је ту функцију обављао претходних осам година и једини је од свих чланова Скупштине који се није појавио на Илиџи. Зељковић је од јуна 2018, до августа 2020. године био предсједник Фудбалског клуба Борац, а предсједник ФСРС постао је 24. јануара 2020. године када је замијенио Милу Ковачевића и постао члан Извршног одбора ФС БиХ. Тако је постао седми предсједник ФС БиХ, а прије њега, то су били: Јусуф Пушина, Јерко Доко, Сулејман Чолаковић, Милан Јелић, Богдан Чеко и Иљо Доминковић и Ивица Осим у улози предсједника Комитета за нормализацију.

У наредне четири године чланови Извршног одбора ФС БиХ: Милорад Софренић, Милорад Лале, Милош Бркић, Жарко Лакета и Вицо Зељковић (Фудбалски савез Републике Српске), те: Азмир Хусић, Мидхат Сарајчић, Мурис Јабанџић, Мухидин Рашчић, Ирфан Дурић, Фуад Чолпа, Иван Беус, Драган Солдо, Иван Перић и Иво Ивкић (ФС ФБиХ).

У изостанку Бегића Скупштином је предсједавао досадашњи потпресдједник ФС БиХ Милорад Софренић, а прије Изборне одржана је редовна на којој је усвојен финансијски извјештај за 2020. годину. Расходи су било 20.610.600, а приходи у години иза нас 20.957.000 марака, што значи да је савез завршио годину у плусу од 346.000 марака.

​Глас Српске