КИКС ЗВИЈЕЗДЕ 09, РУДАР ОТИШАО НА ПЛУС ТРИ :: Semberija INFO ::

 

КИКС ЗВИЈЕЗДЕ 09, РУДАР ОТИШАО НА ПЛУС ТРИ


Foto: fb.com/rudarprijedorfk
Врло узбудљиво коло у Првој фудбалској лиги Републике Српске, које је и дефинитивно потврдило да ће овог прољећа бити доста изненађења и да ће трка за пласман у Премијер лигу БиХ бити отворена до самог краја.
Лидер на табели, приједорски Рудар је тријумфално прошао кроз Фочу, побиједивши Сутјеску са 3:1, головима Луке Куленовића, Славена Стјепановића и Демира Јакуповића, док је почасни погодак за Фочаке постигао Игор Мирковић са бијеле тачке.

Звијезда 09 из Бијељине поражена је на свом терену и чак може да буде задовољна освојеним бодом, с обзиром на то да је Слога из Добоја два пута водила, погоцима Обрада Старчевића и Саше Перића, док се семберски тим враћао головима Огњена Стјепановића са бијеле тачке и Николе Милошевића у 85. минуту.

Бањалучки Жељезничар је потврдио да тријумф у Приједору на старту прољећа није био нимало случајан, тако да су овог пута декласирали до сада трећепласирану Слободу из Новог Града са 5:1. Млади Бојан Марковић је остварио хет-трик, док су преостале голове постигли Адонис Билал и Александар Петровић.

Леотар је избио на треће мјесто табеле, захваљујући голу Данила Шиповца у 87. минуту, којим су Требињци славили против брчанског Јединства.

Прва лига Републике Српске - 17. коло:

Модрича - Козара 1:2
Дрина /Зворник/ - Подриње 2:0
Борац /Козарска Дубица/ - Славија 1:1
Леотар - Јединство /Брчко/ 1:0
Сутјеска - Рудар 1:3
Текстилац - Љубић 2:1
Жељезничар /Бањалука/ - Слобода /Нови Град/ 5:1
Звијезда 09 - Слога /Добој/ 2:2

Табела: Рудар Приједор 35, Звијезда 09 32, Леотар 30, Слобода /Нови Град/ 29, Текстилац 27, Жељезничар /Бањалука/ 26, Модрича 24, Козара и Слога /Добој/ по 23, Дрина 22, Борац /Козарска Дубица/ и Славија по 20, Љубић 19, Јединство
/Брчко/ 14, Сутјеска /Фоча/ 13 и Подриње /Јања/ девет бодова.
 
(СРНА)