РЕМИ ЈУНАЈТЕДА И МИЛАНА, АЈАКС И ВИЉАРЕАЛ БЛИЗУ ЧЕТВРТФИНАЛА :: Semberija INFO ::

 

РЕМИ ЈУНАЈТЕДА И МИЛАНА, АЈАКС И ВИЉАРЕАЛ БЛИЗУ ЧЕТВРТФИНАЛА


Foto: SquawkaNews
Фудбалски дерби између Манчестер Јунајтеда и Милана завршен је неријешеним резултатом 1:1, док су Ајакс на свом терену и Виљареал у гостима остварили побједе и веома су близу пласмана у четвртфинале Лиге Европе.
 
Љубитељи фудбала су са великом жељом ишчекивали окршај два великана европског фудбала - Манчестер Јунајтеда и Милана. Италијани су у првом полувремену постигли два гола, али су оба поништена. Прво Рафаелу Леаоу, а онда и Франку Кесију, јер је том голу претходило играње руком. Било је прилика на обје стране, али не и голова у првих 45 минута.

Зато је све било чисто у 50. минуту, када Амад Дијало доводи енглески тим до предности. Имао је потом Раде Крунић лијеп покушај главом, али је лопта отишла преко пречке, да би у не баш претјерано занимљивом финишу Милан успио да дође до повољног резултата, јер је Симон Кјер у трећем минуту надокнаде "охладио" Олд Трафорд за коначних 1:1.

Од Ајакса и Јанг Бојса се много више очекивало, посебно од Швајцараца, који су у претходној рунди избацили Бајер из Леверкузена, јер су то офанзивно оријентисане екипе које постижу доста голова. У првих 45 минута, Ајакс је доминирао, имао неколико добрих прилика да дође до вођства, али је добро бранио голман швајцарског тима Гијом Фавр.

Много бољи су били "копљаници" и у другом полувремену, пропустили још двије шансе, прије него што је Дејви Класен у 62. минуту постигао водећи погодак. Доминантнију игру, Ајакс је крунисао у финишу, када Душан Тадић у 82. и млади Брајан Броби у другом минуту надокнаде доносе великих 3:0, тако да је Ајакс већ једном ногом у четвртфиналу.

На Олимпијском стадиону у Кијеву Виљареал је доминирао и постизао голове. Виктор Циганков и Жерсон Родригеш су пропустили лијепе прилике за Динамо, имао је и Ману Тригерос добру шансу за шпански тим, прије него што је Ђерард Морено асистирао Пауу Торесу за вођство Виљареала у 30. минуту, који је наставио са одличним издањима након избацивања Ред Бул Салцбурга, па је у 52. минуту поготком Раула Албиола стигао и до 2:0.

Када шпански тимови имају овакву предност, онда знају умјешно да је сачувају, па је тако било и овог пута. Без много узбуђења у наставку и велика предност за Виљареал пред реванш сљедећег четвртка.

Врло занимљиву утакмицу су одиграли Славија и Ренџерс. Чешки тим је био бољи у првом дијелу утакмице, али на одмор није однио предност, иако је повео већ у 7. минуту. Николае Станчиу је био стријелац. Потом је прашки тим пропустио још двије прилике, прије него што су Шкоти поравнали, буквално из прве праве прилике у 36. минуту. Румунско-шведска акција за 1:1. Јанис Хаџи асистира Филипу Хеландеру за поравнање.

У другом полувремену тврда игра, без лепршавог фудбала, имали су додуше и једни и други по једну лијепу прилику, али се резултат више није мијењао.

Лига Европе, осмина финала - прве утакмице:

18:55 Ајакс - Јанг Бојс 3:0
Динамо Кијев - Виљареал 0:2
Манчестер Јунајтед - Милан 1:1
Славија Праг - Глазгов Ренџерс 1:1
21:00 Рома - Шахтјор
Гранада - Молде
Олимпијакос - Арсенал
Тотенхем - Динамо Загреб
 
(СРНА)