СТРЕЉАЧКИ КЛУБ ТРБ - ОДЛИЧАН НАСТУП У ПРЕМИЈЕР ЛИГИ БИХ :: Semberija INFO ::

 

СТРЕЉАЧКИ КЛУБ ТРБ - ОДЛИЧАН НАСТУП У ПРЕМИЈЕР ЛИГИ БИХ


У Сарајеву је 28. фебруара 2021. године, у стрељани ЗЕТРА одржано 1. коло Премијер лиге Босне и Херцеговине за сениорске и јуниорске категорије у гађању зрачним оружјем.

У 1. колу Премијер лиге учествовало је 16 клубова са 117 стријелаца и преко 200 наступа што је до сада рекордан број. Посебно радује наступ пуно младих стријелаца који су постигли запажене резултате, те укључивање нових клубова у систем такмичења. У одличним условима које пружа стрељана ЗЕТРА постављен је један државни и неколико личних рекорда. Ово коло Лиге је уједно и прво изборно такмичење за Стрељачку репрезентацију БиХ коју очекује наступ на Европском првенству у Осијеку у мају мјесецу ове године.Организатор такмичења је био Стрељачки клуб „Сарајево“.

​Убједљиви су били такмичари Стрељачког клуба „Сарајево“ који су освојили девет титула у екипној и појединачној конкуренцији. Град Бијељину су представљали стријелци Стрељачког клуба „ТРБ“, Предраг Ракић и Синиша Петковић у сениорској и Софија Ракић у јуниорској категорији.

У категорији гађање зрачним пиштољемпојединачно, прво мјесто је освојио Предраг Ракић из СК „ТРБ“ Бијељина са погођених 562 круга. Други је био Јовичић Никола из СК „Геофон“ који је имао 561 круг, а треће мјесто је освојио Синиша Петковићиз СК „ТРБ“ са 557 кругова.

У гађању зрачним пиштољем екипно најмање осцилација су имали такмичари СК „Сарајево“ па су са погођених 1646 кругова освојили прво мјесто испред такмичара СК „Геофон“ који су имали 1633 круга, те такмичара СК „Леотар“ из Требиња који су имали 1612 кругова.