ЏУДО КЛУБ ПАНТЕР НА ВИСИНИ ЗАДАТКА :: Semberija INFO ::

 

ЏУДО КЛУБ ПАНТЕР НА ВИСИНИ ЗАДАТКА


У суботу, 27. фебруара 2021. године у Требињу је одржано Првенство Републике Српске за кадете и млађе пионире у џудоу као и Меморијални турнир "Милош Мрдић" у организацији Џудо клуба „Леотар“. Досадашњи традиционални Куп и меморијал посвећен трагично преминулом требињском џудисти ове године имао је и додатни такмичарски програм – Првенство Републике Српске за кадете и млађе пионире.



Град Бијељину је представљао Џудо клуб „Пантер“ са тридесетак такмичара. Бијељински мали џудисти су остварили јако добар резултат. У екипном пласману кадеткиње „Пантера“ су освојиле прво мјесто, кадети четврто, а млађи пионири треће мјесто.

У појединачној конкуренцији, у одговарајућим категоријама кадети Милан Добранић, Вања Мацун и Милкица Ђурић су освојили златне медаље. Валентина Живановић и Симон Малиновић су освојили сребро, а Никола Станојловић, Радослав Петровић, Милица Ђурић и Дајана Радић бронзане медаље.

Са друге стране, у конкуренцији пионира златом су се окитили Максим Петровић и Страхиња Вучковић. Треће позиције и бронзане медаље су освојили Василије Хрзић, Никола Нешковић и Вера Павлићевић.



Послије званичног завршетка Првенства РС одржан је 11. Међународни меморијални турнир "Милош Мрдић" гдје су џудисти „Пантера“ освојили четири златне медаље (Милица Хрзић, Јована Ђурић, Василије Хрзић и Иван Чолић) и једну сребрену медаљу (Слађана Радић). 

- Важно је рећи да је првенство уједно и изборни турнир за гимназијаду која ће се одржати у октобру ове године у Кини. Од 16 првака, 12 ћемо изабрати да представљају репрезентацију Републике Српске на том такмичењу“, рекао је Огњен Павловић, предсједник Џудо савеза Републике Српске.

​Семберија инфо - И. Гутић