​ ОК РАДНИК - НАСТАВАК ТАКМИЧЕЊА :: Semberija INFO ::

 

​ ОК РАДНИК - НАСТАВАК ТАКМИЧЕЊА


Након нешто више од мјесец дана паузе, наставља се првенство Републике Српске у одбојци. Одбојкаши Радника у суботу путују у Гацко, гдје играју у суботу у 18 часова против истоимене домаће екипе. Тренер и играч Владимир Милићевић сумира урађено током паузе, али и најаваљује наставак такмичења у првој лиги.
 
- Пауза у првенству била је неуобичајено дуга за нас, јер смо без утакмица били од 12. децембра прошле године. Ми смо у проткелом периоду радили у теретани и направили смо само малу паузу током новогодишњих и божићних празника. Момци су радили сјајно током паузе, нисмо имали превеликих проблема са повредама и спремни дочекујемо наставак првенства и утакмицу против Гацка. Мечеви против Гачана су увијек били неизвјесни јер је то средина у којој се увијек играла добра одбојка и средина из које су стасали бројни одлични одбојкаши. У посљедње вријеме нису на нивоу на којем су били у неком претходном периоду, али ми респектујемо домаћина и вјерујемо да неће бити лако. Ипак, ми знамо да смо фаворити у овом мечу и даћемо свој максимум да оправдамо ту улогу и наставимо побједнички низ.


 
Екипа Радника је уз Темпо из Ражљева претендент на освајање титуле и улазак у премијер лигу БиХ, а о наставку првенства Милићевић каже.
 
- Ми смо у оба првенствена сусрета успјели да савладамо екипу Темпа, што нам даје за право да се надамо да ће тако бити и у наредним мечевима. Они су се током сезоне појачавали и то уопште није иста екипа са почетка сезоне, јер су по мом мишљењу јачи за више од 50 одсто у односу на старт Прве лиге Републике Српске. Ми са друге стране нисмо доводили појачања у току сезоне, што због ограниченог буџета, што због одлуке да градимо екипу од играча из властитих редова, уз минимална појачања на дефицитарним позицијама. Ако све буде онако како планирамо, регуларни дио сезоне завршићемо на првом мјесту, а онда на ред долази плеј оф. Радимо заиста добро и квалитетно на тренинзима, а кроз утакмице против јачих противника у односу на оне које имамо у лиги, покушаћемо да се што боље спремимо за плеј оф и најважније утакмице сезоне, највјероватније против Темпа, који у својим редовима има чак четири бивша репрезентативца БиХ. Иако нам је екипа из Ражљева главни конкурент, ми до евентуалне утакмице против њих имамо доста утакмица и противника, тако да ћемо ићи корак по корак до, надам се, остваривања главног циља у овој сезони, закључио је Милићевић.
 
Током паузе екипа Радника одиграла је двије утакмице против Градине из Сребреника и Домаљевца, а у наредном периоду у плану је одигравање утакмица против екипа из БиХ и Србије.

ОК Радник