Годишњица смрти НБА звијезде Коби Брајанта :: Semberija INFO ::

 

Годишњица смрти НБА звијезде Коби Брајанта


Легендарни кошаркаш Лос Анђелес Лејкерса и једна од највећих звијезда у историји НБА лиге Коби Брајант умро је на данашњи дан прошле године.

Свијет спорта остао је запрепаштен у недјељу 26. јануара 2020. године, када је објављена вијест да је Брајант погинуо у паду хеликоптера, а у несрећи су страдали и његова 13-годишња кћерка Ђиана и још седморо путника у Калабасасу, западно од Лос Анђелеса.
 
Због пандемије корона вируса навијачи се не могу окупити испред Стаплес Центра, као што су то учинили послије његове смрти. Они су тада оставили цвијеће, фотографије и палили свијеће испред хале, а од тада је широм САД нацртан 321 мурал са ликом Коби Брајанта.

Брајант, чији је надимак био “Црна мамба” се 2016. године повукао из НБА лиге као петоструки шампион, а цијелу каријеру провео је у Лос Анђелес Лејкерсима. Његове игре, радна етика али и понашање ван терена утицали су на многе будуће НБА звијезде.

Сматра се једним од најбољих играча у историји НБА лиге и његови дресови са бројем 8 и 24 повучени су из употребе.

НБА лига ће у мају примити Коби Брајанта у Кућу славних, у присуству његове три кћерке и удовице Ванесе Брајант.

Ванеса Брајант је својевремено поднијела тужбу против компаније у чијем је власништву био хеликоптер. Она је навела да је пилот поступио немарно, пошто је одлучио да лети у неповољним временским условима, умјесто да је одустао од лета.

Извор: N1