Несторовић бројао до двадесет :: Semberija INFO ::

 

Несторовић бројао до двадесет


Дарко Несторовић и његови сарадници данас су извршили прозивку играчког кадра ФК Радника за зимске припреме. Основни циљ у другом дијелу шампионата биће опстанак у лиги, а да би се то остварило неопходна је максимална ангажованост свих у клубу. На првој прозивци јавило се 20 фудбалера, а Несторовић је направио и план припрема.



- На самом почетку слиједе нам мјерења и провјера задравственог стања фудбалера. Након тога акценат ћемо дати на физичкој  спреми, комбинујући рад у теретани и на зеленом терену. Зависно од финансијске ситуације и временских услова планиран је одлазак почетком фебруара на припреме. Заказали смо пет контролних утакмица са екипама из окружења, а генералка ће бити против Звијезде 09, истакао је Несторовић.

Када је ријеч о играчком кадру петорица играча су добили слободне руке у избору нове средине (Кенан Шарић, Сеид Зукић, Лука Вински, Бојан Митровић и Небојша Бабић) док је уговор истекао Ивану Шуберту који би ових дана требао да обави разговор са руководством клуба око евентуланог наставка сарадње.

- Ова петорица фудбалера нису оправдали свој долазак у клуб, а предстоји нам ангажовање нових имена. Морамо радити на томе да доведемо циљана појачања, играче који могу одмах заиграти у првом саставу и изнијети тежину наставка шампионата. Са некима смо већ преговарали но као и око одласка на припреме, финансије ће диктирати број и квалитет евентуалних појачања. Друга опција, ако не будемо имали новца, опредјелићемо се за овај кадар који тренутно имамо и покушати изборити опстанак, рекао је тренер Радника. 

Првом тиму прикључени су и јуниори, који су јесенас добијали одређену минутажу (Шукиловић, Ристановић, Јовић, Никић, Зупур).

ФК Радник