ЛОРЕНЦО БРАУН У ПОСЛЕДЊОЈ ДЕСЕТИНКИ СРУШИО ЦРВЕНУ ЗВЕЗДУ :: Semberija INFO ::

 

ЛОРЕНЦО БРАУН У ПОСЛЕДЊОЈ ДЕСЕТИНКИ СРУШИО ЦРВЕНУ ЗВЕЗДУ


Кошаркаши Црвене звезде су у Београду поражени од Фенербахчеа 71:73 (22:18, 17:20, 14:15, 18:20), у 18. колу Евролиге.

Најбољи у Звезди је био Џордан О'Брајант са 17 поена, 10 скокова и четири асистенције. Пратили су га Огњен Добрић са 12, Дејан Давидовац са 11 и Квино Колом са 10 поена.
У побједничком тиму Дишон Пјер и Лоренцо Браун су постигли по 13 поена, док је Марко Гудурић уписао 11 поена, осам скокова и три асистенције.

Меч је почео са доста трчања и без много прекида. Фенербахче је покушавао брзом реализацијом напада да наметне ритам. Звезда је у одбрани играла без чврстине, али је резултатски егал одржавала шутем за три поена.
Тројком Колома уз звук сирене Звезда је стигла до највеће предности и прву дионицу завршила резултатом 22:18.
Друга дионица је настављена у брзом ритму. За цијелу четвртину досуђено је три фаула. Звезда је дозволила Фенербахчеу да се брзим поенима врати потпуно у меч. Црвено-бијели су резултатски егал одржавали шутевима за три поена.
Као и прву, и другу дионицу је завршио поенима Колом у задњим секундима, и донио предност Звезди на полувремену 39:38.
Звезда је лоше отворила трећу дионицу. Прве поене је постигла после 4.45 минута игре. Ни Фенербахче није успијевао да организује добре нападе, па је после пет минута игре резултат био 3:6.
Неорганизовану игру са обје стране смо гледали до краја треће дионице, која је завршена резултатом 14:15, па се у последњу четвртину ушло неријешеним резултатом 53:53.

У последњој дионици је Звезда заиграла много боље. Стрпљиво и сконцентрисано у нападу и агресивно у одбрани. Фенербахче се није снашао, па су црвено-бијели стигли до максималних +7. Фенербахче се брзо вратио у меч и серијом од шест везаних поена вратио меч у егал.

Кошаркаши Звезде у последња два минута су стали у нападу, и нису успјели да преломе меч у своју корист. То је искористио Фенербахче, и кошем Лоренца Брауна у пооследњој десетинки стигао до побједе 71:73.
Звезда је 15. са скором од шест побједа и 12 пораза, док је Фенербахче уписао осам побједа и десет пораза и заузима 12. позицију.

У наредном колу, Црвена звезда ће гостовати Реал Мадриду, док ће Фенербахче дочекати Басконију.