ЂОКОВИЋ ПОВУКАО КАНДИДАТУРУ ЗА АТП САВЈЕТ ИГРАЧА :: Semberija INFO ::

 

ЂОКОВИЋ ПОВУКАО КАНДИДАТУРУ ЗА АТП САВЈЕТ ИГРАЧА


Новак Ђоковић, најбољи тенисер свијета, саопштио је да је повукао своју кандидатуру за чланство у АТП Савјету играча.

Освајач 17 гренд слем титула, који је љетос био један од оснивача новог удружења играча ПТПА, захвалио је свима који су га номиновали, али је објаснио због чега не може да остане у трци.

„Као прво, почаствован сам константном подршком и повјерењем оних који су ме номиновали. Нажалост, имајући у види последња дешавања, осјећам обавезу да повучем своје име са листе кандидата. Не желим да креирам конфликт нити било какву неизвјесност око играчких избора или да будем дио било каквих проблема који могу да настану због тога. Радим то нерадо и тешка срца. Увијек сам био и бићу страствен када је ријеч о представљању колега у Савјету. Искрено вјерујем да постоји пут напријед, нешто што ће унаприједити животе играча, посебно оних ниско рангираних и што ће имати позитиван утицај на тенис као спорт уопште. Увјерен сам да ће ПТПА то успјети ускоро да оствари”, поручио је Новак Ђоковић.

Ђоковић је у објави на Твитеру рекао да је неколико дана послије његове номинације АТП усвојио ново правило које га је ставило у тешку позицију.

''Правило каже да сви чланови новоформиране ПТПА или било које друге асоцијације, за које се вјерује да имају 'сукоб интереса', не могу бити номиновани или изабрани у АТП Савјет играча. Као што знате, диоо сам ПТПА, организације која је недавно основана с намјером да не буде у конфликту са АТП. ПТПА би требало тек да се организује, како што се тиче саме стратегије, тако и дугорочних визија, али упркос томе што је ПТПА јасно назначила да је против сукоба, нејасно је како ће АТП гледати на нас убудуће”, појаснио је Ђоковић.
Он је на крају нагласио да у спорту којим се бави нема сукоба интереса.

''Надам се да ћемо ићи напријед, то се не односи само на оснивање нових асоцијација на играчком нивоу, већ и на све структуре унутар АТП. Желим свима здраву и срећну 2021. годину”, навео је Ђоковић на крају поруке.