Милан Милошевић: Боснић нас је заразио чудном енергијом :: Semberija INFO ::

 

Милан Милошевић: Боснић нас је заразио чудном енергијом


Фото - Независне
Селектор Ведран Боснић је на нас пренио неку чудну заразну енергију. Створена је невјероватна атмосфера, која је резултирала одласком на Еуробаскет 2022. године, рекао је ово за "Независне" најстарији члан кошаркашке репрезентације БиХ Милан Милошевић (35).

Кошаркашка репрезентација БиХ ће након седам година играти на смотри најбољих селекција Старог континента. Свој трећи Еуробаскет након 2011. и 2015. године изборио је дугогодишњи бх. репрезентативац и интернационалац Милан Милошевић. Иако га сустижу године, то се на популарном Мињи не види, он је као вино, игра страствено и са великом жељом и енергијом као и првог дана у бх. селекцији, у којој и данас има важну улогу. Тако је било у посљедња два прозора квалификација након којих су "змајеви", два кола прије квалификација, изборили Европско првенство.

"Заслужили смо Еуробаскет 100 посто. Баш је било супер све, почев од 'балона', који је организовао Кошаркашки савез БиХ, за који сви имају ријечи хвала. Овдје у Грчкој су ми пренијели да је све било на врхунском нивоу, од услова и дворане до љубазности, све је било одлично и сигурно је то једна лијепа успомена за све", казао је Милошевић.

Наш саговорник наглашава да су сасвим заслужено побиједили Бугарску и Летонију, а свему је кумовала атмосфера која влада међу "змајевима".

"Баш смо уживали седам дана, практички се нисмо раздвајали, није забиљежен нити један проблемчић, што се на крају одразило на нашу игру и резултат. О Европском првенству рано је размишљати, најбитније је да смо се пласирали тамо и показали да смо најуспјешнија репрезентација у БиХ", истиче кошаркаш грчког Ариса.

Иако ће тада имати 37 година, уколико га послужи здравље, сјајног Билећанина би требало да гледамо 2022. године на Еуробскету, чиме би заокружио сјајну репрезентативну каријеру.

"Ја се осјећам добро, физички немам никаквих проблема. Размишљам без оптерећења, уживам докле могу, вјерујем да ће тако бити и до ЕП", поручује један од љубимаца бх. навијача.

Милошевић више од шест година наступа у Грчкој, гдје се већ осјећа као код куће. Након играња за АЕК, Промитеас и Лаврио, од прошле сезоне наступа за Арис из Солуна, који у грчком првенству има скор од двије побједе и три пораза.

"Добри смо на папиру, доведено је неколико појачања и надам се да ћемо имати добру сезону. Ја сам се већ навикао у Грчкој, имам добру улогу у тиму, у овој години је најбитније у свему да останемо здрави", каже Милошевић и за крај додаје:

"Необична је ситуација за све. С обзиром на то да су Арисови навијачи међу најбољима у Европи, сигурно је да ова ситуација с вирусом корона и играње без навијача погађа наш клуб. Сви чекамо да се ситуација нормализује и да буде све као прије."

Иначе, Милошевић у актуелним квалификацијама за ЕП просјечно убацује 8,3 поена по сусрету, уз 4,5 скокова за нешто више од 16 минута проведених у игри.

Независне новине