ЛЕ: МАЈСТОРИЈА КАТАИЈА И ЧУДЕСНИ БОРЈАН ПРИБЛИЖИЛИ ЗВЕЗДУ НОКАУТ ФАЗИ! :: Semberija INFO ::

 

ЛЕ: МАЈСТОРИЈА КАТАИЈА И ЧУДЕСНИ БОРЈАН ПРИБЛИЖИЛИ ЗВЕЗДУ НОКАУТ ФАЗИ!


Фудбалери Црвене звезде побиједили су Гент 2:1 у трећем колу Лиге Европе.

Актуелни шампион Србије остварио је веома важну побједу у борби за пласман у нокаут фазу другог по рангу европског фудбалског такмичења.

Црвено-бијели сада имају шест бодова из три меча, Либерец је трећи са три, Гент је и даље без бода, а Хофенхајм је убједљиво први са максималним учинком.

Звезда у наредном колу, 26. новембра, гостује у Белгији екипи Гента.

Хероји екипе из Љутице Богдана су Александар Катаи и Милан Борјан. Крилни нападач је у 59. минуту погодио за 2:1, а Борјан је невјероватном интервенцијом у 94. минуту спријечио изједначење.

Од почетка меча гледали смо динамичну утакмицу. У петом минуту Катаи је лијепо прошао по лијевом боку, али му је шут блокиран.

Само три минута касније гости су имали стопостотну шансу. Букари је могао сам да заврши акцију, али је одлучио да дода и том приликом је погријешио.

Звезда је преузела контролу и у 12. минуту стигла је до вођства. Канга је послао лопту ка Катаију, овај ју је вратио у казнени, међутим Бен није успио да је удари.

Канга је испратио акцију, дошао до лопте и снажним ударцем савладао је Кусеманса.

У наредних неколико минута играло се углавном на половини Звезде, међутим средином полувремена црвено-бијели имали су нове шансе.

Прво је Гајић запријетио у 22. минуту, а потом је Иванић имао велику шансу у 24. Офанзивни везни шутирао је поред стативе.

Услиједио је нешто мирнији период и гости су изједначили. Одбрана Звезде лоше је реаговала, Ођиђа-Офое је неометан шутирао, а Дегенек је закачио лопту чиме је преварио Борјана.

До краја полувремена видјели смо још двије одличне шансе на обје стране. Прво је Ботака запратио у 44. минуту, након што је Милуновић катастрофално реаговао, а затим је Катаи у 45. погодио пречку.

Колико је имала среће код ситуације испред свог гола, толико није на супротној страни. На полувријеме се отишло са резултатом 1:1.

Црвено-бијели много боље отворили су друго полувријеме. Били су активнији, више се играло на половини Гента и то се исплатило.

Канга је у 59. минуту фаулиран на око 20 метара од гола. Лопту је узео Катаи и ударцем у ближи голманов угао погодио за 2:1.

Само пет минута касније Звезда је имала шансу да дође и до трећег гола. Гајић је шутирао, голман је одбранио, одбитак је дошао до Гобељића који је погодио стативу.

То је био и посљедњи конкретан покушај црвено-бијелих. У преосталих пола сата гледали смо брањење шампиона Србије.

Панично се бранила Звезда, а на крају јунак је поново био Борјан. Сјајни голман у 94. минуту одбранио је стопостотну шансу и тиме је донио побједу екипи.

Лига Европе, резултати трећег кола:
Рома – Клуж 5:0 (3:0)
Бенфика – Ренџерс 3:3 (1:3)
Х. Бер Шева – Б. Леверкузен 2:4 (2:2)
Лех – С. Лијеж 3:1 (2:1)
Лудогорец – Тотенхем 1:3 (0:2)
Омонија – Гранада 0:2 (0:1)
ПАОК – ПСВ 4:1 (0:1)
Рапид – Дандалкс 4:3 (1:1)
Р. Сосиједад – АЗ Алкмар 1:0 (0:0)
Ријека – Наполи 1:2 (1:1)
Сиваспор – Карабаг 2:0 (1:0)
С. Праг – Ница 3:2 (2:1)
Милан – Лил 0:3(0:1)
Антверп – ЛАСК 0:1 (0:0)
Арсенал – Молде 4:1 (1:1)
Селтик – С. Праг 1:4 (0:2)
Ц. Звезда – Гент 2:1 (1:1)
Д. Загреб – Волсфбергер 1:0 (0:0)
Хофенхајм – Либерец 5:0 (2:0)
Лестер – Брага 4:0 (1:0)
Јанг Бојс – ЦСКА Софија 3:0 (3:0)
Зорја – АЕК 1:4 (0:2).