ТРОФЕЈ БИЈЕЉИНЕ „ОМЛАДИНЦУ“ ИЗ ПОДГОРИЦЕ :: Semberija INFO ::

 

ТРОФЕЈ БИЈЕЉИНЕ „ОМЛАДИНЦУ“ ИЗ ПОДГОРИЦЕ


У суботу је у Бијељини у организацији Карате клуба “УНСУ“ успјешно одржано треће Отворено карате Првенство Града Бијељине “ТРОФЕЈ БИЈЕЉИНЕ 2020“, који је угостио 23 клуба са око 200 спортиста из пет земаља. Такмичење за све узрасне категорије у катама и борбама трајало је током цијелога дана у групама, тако да су мјере које прописује ЈЗУ Републике Српске, те кризни штаб Владе Републике Српске у потпуности проведене.

Првенствени циљ организатора је био да се турнир одржи у складу са мјерама које прописује ЈЗУ и да покажу да Карате клуб “УНСУ“ поред резултата које посљедњих година прави на борилиштима може и у најсложенијим условима бити добар и успјешан организатор квалитетног турнира. 



Организатор је успио да у овој специфичној ситуацији окупи клубове и спортисте из чак пет земаља, а међу њима и свјетске карате звијезде попут Марине Раковић чланице КК “Омладинац“ из Подгорице. Поред ње на татамијима у спортској дворани Гимназије могли су се пратити наступи великог броја репрезентативаца Црне Горе, Хрватске, Србије, Аустрије и Босне и Херцеговине али и наступи најмлађих каратиста за које је „Трофеј Бијељине 2020“ представљао улазак у свијет озбиљног, професионалног такмичења. Из КК „УНСУ“ Са поносом истичу:
- Не само да смо успјели да одржимо традицију, већ и да као организатори и спортисти покажемо да можемо одговорити најсложенијим задацима!“ 



Турнир је организован под покровитељством Министарства за породицу омладину и спорт Републике Српске, те уз помоћ административне службе Града Бијељина, што је за организатора јако важно јер су током протекле двије године у Бијељини угостили преко 100 клубова, из седам земаља и тиме допринијели да се овај турнир нађе на листи спортских догађаја које помаже Министарство спорта. 

- Тим поводом дужни смо да се захвалимо министрици спорта, Соњи Давидовић и њеном кабинету, који су препознали наш труд и квалитет овог турнира. Да би се све то реализовало захвални смо др. Срђану Мијатовићу који је пристао да буде на челу Организационог одбора и учини велики напор да све прође како смо замислили и наравно, захвални смо на помоћи административној служби Града Бијељине“, наводе из КК „УНСУ“.

Када су у питању резултати, овогодишњи "Трофеј Бијељине" припао је подгоричком КК „Омладинац“ као најуспјешнијем у укупном пласману клубова. На друго мјесто пласирали су се тамичари КК “Сенсеи“ из Зворника, док су треће мјесто заузели гости из Херцег Новог (КК“Бијела“).

У опен сениорској женској категорији "Трофеј Бијељине" понијела је Марина Раковић (КК “Омладинац“ Подгорица), док је у мушкој конкуренцији исту понио млади Сандро Крешић из Тузле (КК “До“).

​КК УНСУ