БИЈЕЉИНА ГЛАВНИ ГРАД КАРАТЕА! :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА ГЛАВНИ ГРАД КАРАТЕА!


Поводом проглашења Града Бијељине за Европски град спорта за 2020. од стране Европске федерације престоница и градова спорта,  у Бијељини ће се  данас  одржати 3. Отворено карате првенство Града Бијељине „Трофеј Бијељине 2020“.
 
Овај интернационални карате турнир традиционално организује карате клуб „УНСУ“ из Бијељине уз генерално покровитељство Министарства за породицу, омладину и спорт Републике Српске и Града Бијељине, те уз одобрење и подршку Карате савеза РС и Карате савеза БиХ.

Претходне двије године учешће је  узело укупно 1127 такмичара из Хрватске, Аустрије, Словеније, Црне Горе, Србије и Босне и Херцеговине.
  • у 2018. години : 57 клубова, 622 такмичара из 6 земаља,
  • у 2019. години : 50 клубова, 505 такмичара из 6 земаља.
 
Из Карете клуба „УНСУ“ истичу да су ангажовали најквалитетније и у највећем броју  интернационалне карате судије, све у циљу подизања квалитета  такмичења на овом  турниру. Обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију, ограничен је број учесника турнира како  би се испоштовале све мјере Републичког  штаба  за ванредне ситуације.

-Оно што вам са сигурношћу можемо обећати јесте добра организација уз учешће најквалитетнијих такмичара и такмичарки из БиХ и околних земаља“,  наглашавају из КК „УНСУ“.

Такмичење се одржава у спортској дворани Гимназије „Филип Вишњић“. Почетак је заказан за 10:00h.

Овогодишњи турнир је затвореног типа – због актуелне епидемиолошке ситуације такмичења ће се вршити без присуства публике.

Семберија инфо