ФК РАДНИК: Приоритет нам је Премијер лига БиХ. :: Semberija INFO ::

 

ФК РАДНИК: Приоритет нам је Премијер лига БиХ.


У Тузли је одигран сусрет осмине финала Купа БиХ између ФК „Радник“ и ФК „Тузла Сити“.
Тренер Славко Петровић на овом мечу није могао да рачуна на Ђурића и Лазића, који су повријеђени, а у Тузлу нису путовали Козић, Хусеинбашић, Сушић и Вушуревић.

Састав ФК „Радник“:
Качавенда, Вински, Никић, Васић, Карић, Брагоњић, Митровић, Гогић, Мотика и Шуберт, Јањић. 
Резервни играчи:
Хоџић, Новаковић, Мекић, Попара, Јовић, Зукић, Шарић, Кораксић, Бабић
Тренер:Славко Петровић

Све претпоставке за добру фудбалску утакмицу биле су испуњене: идеалан терен, суначан дан, пријатна температура. Првих 15 минута меча су протекла у равноправној игри, без прилика за погодак на обје стране. До краја првог полувремена домаћи су дошли до предности, поготком Дејана Максимовића у 35. минути.
На полувремену је тренер ФК „Радник“ извршио три измјене. Изашли су Брадоњић, Карић и Шуберт а ушли Шарић, Бабић и Зукић.

На почетку другог дјела утакмице Тузлаци долазе до још једног гола. Стријелац је Војо Убипарип у 49. минути сусрета. Предност „Тузла Ситија“ је смањена у 65. минуту када за ФК „Радник“ погађа Јован Мотика. До краја сусрета домаћи су у судијској надоканади постигли и трећи погодак (Бадара Бађи, 90'+2) и са 3:1 савладали госте из Бијељине.

У изјави за „Семберија ИНФО“ тренер Славко Петровић је нагласио да је ФК „Радник“ сконцентрисан на Премијер лигу БиХ а да је у Тузлу с разлогом повео подмлађен састав. 

- У Тузлу смо повели много младих играча и морам вам рећи да су се сјајно представили. Када се погледа крајњи резултат може се стећи погрешан утисак о самом току утакмице. У другом полувремену су наши млади фудбалери били доминантнији од домаћина који је играо са првим тимом, у најјачем саставу. Извјеснији је био наш изједначујући погодак него њихов трећи али, ето недостајало је мало и среће. Тузлацима желим све најбоље у наставку Куп такмичења БиХ а ми се окрећемо Премијер лиги БиХ. У недјељу нам гостује ФК „Слобода“ из Тузле и са нова три бода бисмо везали двије узастопне побједе. Тиме бисмо направили велики корак ка средини табеле Премијер лиге БиХ и осигурали добре претпоставке за наставак првенства.“

​ФК Радник / Семберија инфо - И.Гутић