Ђоковић у четвртфиналу Ролан Гароса, без изгубљеног сета избацио Руса :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић у четвртфиналу Ролан Гароса, без изгубљеног сета избацио Руса


Фото - Танјуг/АП
Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Ролан Гароса.

Ноле је у осмини финала укрстио копља с Русом Кареном Хачановим и славио 6:4, 6:3, 6:4, па ће се за пролазак у полуфинале борити с побједником синоћњег дуела Крањо Буста  Данијел Атлмајер.

Ово је био шести тријумф Ђоковића у окршајима с Хачановим, а Рус је једном успио да га порази, и то у финалу мастерса у Паризу прије двије године.

Занимљив детаљ десио се током јучерашњег окршаја и то у осмом гему, када је Ђоковић поново лоптицом погодио линијског судију у главу. Срећом, за разлику од инцидента на УС опену, који је Ноле платио дисквалификацијом, овог пута није било никакве дилеме да ли је прекршио правила пошто је српски тенисер у том тренутку покушао да врати сервис Хачанова.

Ритерн је био неуспјешан, а лоптица је умјесто у терен противника погодила линијског судију у главу. Ноле је одмах притрчао да се извини, али судија је показао да је све у реду и да меч може да се настави.

Стефанос Циципас пласирао се у четвртфинале Ролан Гароса. Грк је савладао бугарског тенисера Григора Димитрова максималним 6:3, 7:6, 6:2 па ће у четвртфиналу играти против Руса Андреја Рубљова, који је јуче послије преокрета савладао Мартона Фучовича 6:7, 7:5, 6:4, 7:6. Меч је трајао три сата и 57 минута. Фучович је имао 7:6 и 5:2 против Рубљова, али није успио да дође до 2:0 у сетовима.

У четвртфиналу је и аргентински тенисер Дијего Шварцман, који је рутински савладао Италијана Лоренца Сонега послије тачно два сата игре 6:1, 6:3, 6:4. Шварцман је наставио са сјајним партијама, а послије вицешампионске титуле у Риму, стиже далеко и у Паризу. Он ће у четвртфиналу играти против Доминика Тима, који је у недјељу послије пет сетова 6:4, 6:4, 5:7, 3:6, 6:3 и драме савладао младог Француза Уга Гастона.

​Независне новине